De hoogste haardichtheid met behulp van de DHI methode

Direct Hair Implantation (DHI) wordt steeds vaker door onze patiënten als voorkeursmethode gekozen. Het is daarom nuttig om voor andere geïnteresseerden uit te leggen wat deze methode inhoudt.

De hoogste haardichtheid met behulp van de DHI methode

Nieuwste haartransplantatie techniek

 

De nieuwste en meest geavanceerde haartransplantatie techniek is Direct Hair Implantation (DHI), ook wel bekend als  de haarsparende methode. Bij DHI worden de haarzakjes met een speciale chirurgische implantatiepen (Choi-pen) één voor één getransplanteerd en wordt de richting van het haar bepaald op basis van de natuurlijke structuur van het haar, waardoor het resultaat er zeer natuurlijk uitziet.

De Choi-pen is een geavanceerde extractie- en implantatietool met een zeer kleine diameter, waarbij er geen incisies worden gemaakt op de hoofdhuid. Daardoor ontstaat er geen trauma op de huid, waardoor het genezingsproces veel sneller verloopt en de schade aan de haarzakjes wordt voorkomen. Een ander voordeel is dat het gebied waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd doorgaans niet hoeft te worden geschoren, zodat patiënten snel kunnen terugkeren naar hun sociale leven.

 

DHI procedure


De duur van een haartransplantatie met de DHI-techniek kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het te transplanteren gebied en het aantal te transplanteren haarzakjes (grafts). Het vereist ook veel expertise en ervaring van het team. Over het algemeen kan een DHI-haartransplantatie tussen de 6 en 9 uur duren. De haartransplantatieprocedure met DHI kan als volgt worden samengevat:

  1. Vrijblijvend adviesgesprek met een van onze consulenten: in deze fase krijgt u een uitvoerig interview over uw wensen en leggen wij de mogelijkheden uit die we u kunnen bieden.
  2. Start behandeldag: tijdens de behandeldag wordt u medisch onderzocht en voorbereid op de haartransplantatie. Daarbij wordt het behandelplan samen met u doorgenomen, zodat u volledig beeld heeft van de operatiedag.
  3. Extractie: in deze fase worden de haarzakjes uit het donorgebied geoogst met behulp van zeer kleine chirurgische boortjes. Daarbij worden littekens voorkomen.
  4. Controle en preparatie: daarna gaat ons team de geoogste haarzakjes controleren op geschiktheid, tellen en prepareren voor plaatsen.
  5. Implantatie: de haarzakjes worden zorgvuldig in de choi-pen gebracht en daarna direct geplaatst in het gewenste gebied. Daarbij wordt de juiste hoek en diepte aangehouden, zodat een volledig natuurlijke haargroei gaat ontstaan na de haartransplantatie.
  6. Receptorbooster: tijdens de operatie ontvangt u ook een receptorbehandeling die gaat bijdragen aan een veel sneller herstel van de hoofdhuid én de haargroei versnelt door de sterk voedende werking van de haarbooster.
  7. Nazorg: na de haartransplantatie krijgt u het nazorggesprek en wordt u uitgelegd wat u de komende periode kunt verwachten. U krijgt alle informatie ook mee in onze informatiebrochure en u ontvangt ons 24/7 medische telefoonnummer. Wij zien u in het jaar na de operatie vijfmaal terug om uw voortgang samen met u te controleren.
  8. Afsluiting: na een jaar heeft u uw laatste nazorgcontrole en kijken we samen terug naar een geslaagde haartransplantatie en kunt volop genieten van uw nieuwe haardos.

 

Haardichtheid


Het aantal grafts dat met de DHI-techniek kan worden geplaatst, hangt af van de individuele situatie. Maar zeker is dat deze methode de hoogst haalbare haardichtheid geeft van de huidig bestaande haartransplantatie technieken. Het te behandelen gebied kan uiteraard in oppervlakte variëren, waardoor het aantal benodigde grafts afhankelijk is van de wensen en de mate van kaalheid.

 

Samengevat

De DHI-techniek biedt een overtuigende oplossing voor haarverlies, met een volledig natuurlijk ogend resultaat. Door het gebruik van geavanceerde en verfijnde extractie- en implantatietools is er sprake van een veel snellere genezing van het operatiegebied en wordt de hoogst mogelijke haardichtheid bereikt. Bovendien hoeft tot 3.000 grafts niet het volledige hoofd geschoren te worden, waardoor u nog sneller kunt terugkeren naar uw dagelijkse activiteiten. Daarnaast zijn wij specialist in deze techniek, waardoor wij succesvol 4.500 grafts in 1 sessie kunnen implanteren. U hoeft bij hogere aantallen dus niet tweemaal geopereerd te worden.

 

Als u op zoek bent naar een effectieve en overtuigende oplossing voor haarverlies, biedt de DHI-techniek u een geavanceerde en betrouwbare optie om uw haargroei te herstellen. Voor verdere informatie kunt u met ons contact opnemen, zodat we uw specifieke vragen kunnen beantwoorden.

 

Veel gestelde vragen

U kunt veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot dit onderwerp vinden in deze sectie.

Wat is het belangrijkste verschil tussen Direct Hair Implantation (DHI) en andere haartransplantatiemethoden?

Het belangrijkste verschil tussen DHI en andere haartransplantatiemethoden is dat DHI gebruikmaakt van een speciale implantatiepen (Choi-pen) om haarzakjes één voor één te transplanteren, wat resulteert in een zeer natuurlijk ogend eindresultaat zonder incisies op de hoofdhuid.

Hoe lang duurt de gemiddelde DHI-haartransplantatieprocedure en wat zijn de belangrijkste stappen?

De duur van een DHI-haartransplantatie kan variëren, maar over het algemeen duurt het tussen de 6 en 9 uur. De belangrijkste stappen zijn: vrijblijvend adviesgesprek, medisch onderzoek, extractie van haarzakjes, controle en preparatie van haarzakjes, implantatie met de Choi-pen, ontvangst van een receptorbooster en nazorg.

Wat is het voordeel van de Choi-pen bij de DHI-techniek?

De Choi-pen is een geavanceerd instrument met een kleine diameter waarmee haarzakjes zonder incisies worden getransplanteerd. Dit minimaliseert traumatische effecten op de huid, versnelt het genezingsproces en voorkomt schade aan de haarzakjes.

Hoe bepaalt DHI de juiste hoek en diepte voor het transplanteren van haarzakjes?

Bij DHI wordt de juiste hoek en diepte voor het transplanteren van haarzakjes bepaald op basis van de natuurlijke structuur van het haar, waardoor een volledig natuurlijke haargroei wordt bevorderd.

Wat kunt u zeggen over de haardichtheid die met de DHI-techniek kan worden bereikt en hoeveel grafts zijn er gemiddeld nodig?

Met de DHI-techniek kan de hoogst haalbare haardichtheid worden bereikt. Het aantal benodigde grafts varieert afhankelijk van de wensen en mate van kaalheid bij de patiënt.