• Home
  • 9
  • Saffier FUE behandeling

Saffier Folliculaire Unit Extractie (FUE) haartransplantatie

Saffier Folliculaire Unit Extractie (FUE) haartransplantatie

De Saffier FUE haartransplantatie behandeling is door het gebruik van de speciale saffier mesjes de beste manier om een FUE haartransplantatie op succesvolle wijze uit te voeren. Wij hebben veel ervaring met deze methode en werken met de fijnst mogelijke apparatuur. Daardoor kunnen wij nog betere resultaten bereiken en ziet u al na tien dagen geen zichtbare littekens meer.

Wilt u meer informatie over de Saffier FUE haartransplantatie behandeling in onze kliniek? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Stappen

Stap 1 Adviesgesprek

Een haartransplantatie is een ingreep waar u misschien jaren over heeft nagedacht en nu eindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden u graag van A tot Z in het proces.

Een haartransplantatie wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek al uw vragen stellen, uw wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en uw haarconditie of u in aanmerking komt voor een Saffier FUE haartransplantatie en geeft u heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat.

Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later na de behandeling gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wij volgen u daarna een jaar lang met na-controles om zeker te zijn van het gewenste eindresultaat na een jaar.

Stap 2 De behandeling

Hieronder krijgt u uitleg over de verschillende stappen gedurende de Saffier FUE haartransplantatie behandeling.

Winning van de gezonde haarzakjes

Tijdens de start van de behandeling worden de geschikte haarzakjes (met haartjes en stamcel) uit het donorgebied van uw hoofd gewonnen. Deze haarzakjes worden ook wel “graft” genoemd. Het donorgebied bevindt zich doorgaans op de achterzijde van uw hoofd, wat de haarkrans wordt genoemd, wat bestaat uit haren die ongevoelig zijn voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijk haarverlies. De extractie van de grafts is pijnloos en gebeurt onder volledige lokale verdoving. Daarbij worden de grafts één voor één met een chirurgisch boortje met zeer dunne holle naalden uitgenomen, zodat er zo weinig mogelijk beschadiging optreedt op uw hoofdhuid. De gebruikte naalden zijn afhankelijk van uw haargroeirichting en de dikte van uw grafts en wij hanteren daarbij altijd verschillende naalden (doorgaans 0.6 of 0.7 mm) om het juiste effect te bereiken en zoveel mogelijk gezonde haren te winnen.

Preparatie van de grafts

De grafts worden na het oogsten opgeslagen in een speciaal door ons ontwikkelde conserveringsvloeistof, zodat ze volledig gezond en levensvatbaar blijven voor de plaatsing. Deze vloeistof bestaat uit groeifactoren en bioactieve eiwitten en geeft de grafts een natuurlijke boost. De grafts worden ook gekoeld, zodat het zogenaamde afstervingsproces (cel metabolisme) wordt vertraagd en een grotere overlevingskans heeft.

Wij hebben per behandelteam een specialist die de grafts splitst. Daarmee kan soms tot vier keer zoveel haren worden gewonnen en kunnen wij vaak met beduidend minder haarzakjes uit uw donorgebied hetzelfde eindresultaat bereiken. Door het werken met heel dunne naaldjes borgen we ook dat u geen zichtbare littekens op uw huid krijgt.

Voorbereiden van het transplantatiegebied

Daarna bereidt het team het te behandelen transplantatiegebied voor door met de saffier mesjes minuscuul kleine incisies te plaatsen. Voor een zo natuurlijk ogend resultaat beoordelen wij de juiste richting van de incisies, zodat de te implanteren haren in de juiste hoek groeien en u een mooi esthetisch kapsel krijgt.

Plaatsen van de grafts

Tot slot worden de grafts in het gewenste gebied op de kale plek geïmplanteerd. Dit gebeurd met behulp van speciale pincetten, waarbij gebruik wordt gemaakt van uw eigen haargroeirichting en het gewenste model. De getransplanteerde haren blijven levenslang groeien, omdat de haren binnen de haarkrans een andere genetische aanleg hebben dan de haren op de rest van uw hoofd.

Duur van de behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts dat geplaatst gaat worden. Maar gemiddeld duurt een behandeling 5 tot 8 uur. Wij kunnen zo snel te werk gaan, omdat onze teams uit meerdere specialisten bestaan, die gelijktijdig taken van de behandeling uitvoeren.

Stap 3 Nazorg

Een haartransplantatie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Desalniettemin worden alle behandelingen van Hairtec uitgevoerd onder strenge medische toezicht en door ervaren en getrainde specialisten. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorgprotocol, zodat u vlot herstelt met minimaal kans op complicaties.

Voordat u een behandeling ondergaat, wordt met behulp van de medische vragenlijst vastgesteld of u geschikt bent voor een haartransplantatie en om complicaties te voorkomen. De arts voert daarbij ook testen uit om dat te toetsen. Zo wordt het risicogehalte gemitigeerd tot een minimum. Daarnaast krijgt u gedurende het nazorgtraject medicijnen voorgeschreven die het genezingsproces bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase uit te sluiten.

Voor wat betreft het helingsproces van uw hoofdhuid moet u rekenen op een herstel van ongeveer twee weken. In deze periode is uw huid nog in herstel en heeft extra aandacht en zorg nodig om het beste eindresultaat te bereiken. Het is volkomen normaal dat er na de behandeling roodheid en zwellingen in het behandelde gebied zichtbaar zijn. Ook kunt u last hebben van lichte napijn die vanzelf, of met een paracetamol, overgaat. U krijgt van ons een nazorgpakket dat uw herstel comfortabeler maakt. Daarin geven we ook bruikbare informatie en hulpmiddelen om eventuele jeuk te verzachten.

Mocht u ergens gedurende het nazorgtraject medisch gerelateerde vragen hebben, dan kunt u 24/7 contact opnemen met het telefoonnummer dat u van ons ontvangt. Neem bij twijfel altijd contact op met ons team.

Saffier FUE behandeling

Tot 1.000 grafts

2.000,-

1.000 – 1.500 grafts

2.300,-

1.500 – 2.000 grafts

2.600,-

2.000 – 2.500 grafts

2.900,-

2.500 – 3.000 grafts

3.200,-

3.000 – 3.500 grafts

3.500,-

3.500 – 4.000 grafts

3.800,-

4.000 – 4.500 grafts

4.100,-
4.500+ grafts*
*Bij Saffier FUE is meer dan 4.500 grafts plaatsen onder de juiste (haar)condities mogelijk. Tijdens het consultgesprek kunnen wij dit voor u beoordelen. Indien dit voor u van toepassing is, dan krijgt u een transparante prijs op maat aangeboden (300 euro per extra 500 grafts).

Tijdens de behandeling krijgt u bij ons altijd een gratis receptorbehandeling (ter waarde van 300 euro), waardoor de hoofdhuid veel sneller herstelt en de haarfollikels een gezonde boost krijgt.

Hoofd team Hairtechnicians

Mevr. A. Gul

Specialisme: Saffier FUE, Direct hair Implementation (DHI) en haarreconstructie
Werkervaring: medische opleiding tot haarspecialist, Esteworld (haarspecialist), Hairworld Istanbul (haarspecialist), Visus Haarkliniek (teamleider haarspecialisten), Nielsen Haarkliniek (teamleider haarspecialisten)

Ik ben sinds 2012 gepassioneerd in het uitvoeren van haartransplantatie behandelingen en heb in meerdere klinieken werkervaring opgedaan. De eerste jaren was dat in Istanboel, wat echt als de hoofdstad van haartransplantatie behandelingen wordt gezien. Sinds 2017 ben ik actief in diverse Nederlandse klinieken om meer ervaring op te doen. Vanuit diverse invalshoeken heb ik veel mogen leren over het uitvoeren van de haartransplantatie, huidtypes, soorten haarziektes en de beste technieken die worden gebruikt. Maar de belangrijkste les die ik in de afgelopen tien jaar heb opgedaan is om écht goed te luisteren naar wat de wens van u is als patiënt. Ik zie ons daarbij als een team en samen gaan we voor het allermooiste resultaat. Het geeft mij veel voldoening om de twijfel die iemand heeft uiteindelijk omslaat in een grote glimlach wanneer het eindresultaat goed zichtbaar is.

Veelgestelde vragen