• Home
  • 9
  • Saffier FUE behandeling

Saffier FUE haartransplantatie

  • De meest verfijnde FUE techniek
  • Kleinst mogelijke incisies
  • Snel herstel van de hoofdhuid

De Saffier FUE methode is door het gebruik van de zeer scherpe saffier mesjes de beste manier om een haartransplantatie waarbij incisies worden geplaatst op succesvolle wijze uit te voeren. Wij hebben veel ervaring met deze methode en werken met de fijnst mogelijke apparatuur. Daardoor kunnen wij betere resultaten bereiken en ziet u na twee weken al geen zichtbare littekens meer. Een Saffier FUE haartransplantatie biedt verschillende voordelen, die hieronder kort worden toegelicht:

Hoge haardichtheid: doordat de incisies veel kleiner zijn dan bij alle andere (traditionele) methoden waarbij incisies worden geplaatst, kan een hogere haardichtheid worden bereikt. Dit resulteert in een vollere haardos.

Sneller herstel: door het gebruik van de scherpe en specifiek gevormde saffier mesjes zijn we in staat om minuscule incisies in de hoofdhuid te maken. Hierdoor verloopt het genezingsproces sneller en heeft u geen last van zichtbare littekens.

Geschikt voor alle haartypes: de Saffier FUE methode kan bij elk haartype en mate van kaalheid worden toegepast, daardoor is het voor iedereen een geschikte optie.

Natuurlijk ogend resultaat: voor een zo natuurlijk ogend resultaat beoordelen wij altijd de juiste richting van de te plaatsen incisies. Door deze precisie en hogere haardichtheid kunt u na uw haartransplantatie rekenen op een natuurlijk ogend haarpatroon.

Kortom, is deze methode geschikt voor alle haartypes en geeft het een natuurlijk ogend resultaat. 

Ons team is zeer ervaren met deze methode en begeleidt u door het gehele proces. Met ons gedegen nazorgprotocol, herstelt u vlot en kunt u snel weer u alledaagse leven oppakken.

Wilt u meer informatie over de Saffier FUE behandeling in onze kliniek? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Saffier FUE Stappen

Stap 1 Adviesgesprek

Een haartransplantatie wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek al uw vragen stellen, wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en uw haarconditie of u in aanmerking komt voor een Saffier FUE haartransplantatie en geeft u uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat.

Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later na de behandeling gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wij volgen u daarna een jaar lang met nacontroles om zeker te zijn van het gewenste en beloofde eindresultaat na een jaar.

Stap 2 De behandeling

Hieronder krijgt u uitleg over de verschillende stappen gedurende de Saffier FUE haartransplantatie behandeling.


Winning van de gezonde haarzakjes

Tijdens de start van de behandeling worden de geschikte haarzakjes (met haartjes en stamcel) uit het donorgebied van uw hoofd gewonnen. Deze haarzakjes worden ook wel “graft” genoemd. Het donorgebied bevindt zich doorgaans op de achterzijde van uw hoofd, wat de haarkrans wordt genoemd, wat bestaat uit haren die ongevoelig zijn voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijk haarverlies. De extractie van de grafts is pijnloos en gebeurt onder lokale verdoving. Daarbij worden de grafts één voor één met een chirurgisch boortje met zeer dunne holle naalden uitgenomen, zodat er zo weinig mogelijk beschadiging optreedt. De gebruikte naalden zijn afhankelijk van uw haargroeirichting en de dikte van uw grafts en wij hanteren daarbij verschillende zeer dunne naaldjes (doorgaans 0.6 of 0.7 mm) om het juiste effect te bereiken en zoveel mogelijk gezonde haren te winnen.


Preparatie van de grafts

De grafts worden na het oogsten opgeslagen in een speciaal door ons ontwikkelde conserveringsvloeistof, zodat ze volledig gezond en levensvatbaar blijven voor de plaatsing. Deze vloeistof bestaat uit groeifactoren en bioactieve eiwitten en geeft de grafts een natuurlijke boost. De grafts worden ook gekoeld, zodat het zogenaamde afstervingsproces (cel metabolisme) wordt vertraagd en een grotere overlevingskans heeft.


Wij hebben per behandelteam specialisten die de grafts controleren (op geschiktheid), splitsen (indien de haarlijn opnieuw wordt opgebouwd) en het aantal geoogste grafts tellen. Daarmee kunnen wij met beduidend minder haarzakjes uit uw donorgebied hetzelfde eindresultaat bereiken. Deze intensieve werkmethode is uniek in Nederland en zorgt ervoor dat u relatief gezien veel minder betaald voor een maximaal resultaat.


Voorbereiden van het transplantatiegebied

Daarna bereidt het team het te behandelen transplantatiegebied voor door met de scherpe saffier mesjes minuscuul kleine incisies in het gewenste gebied te plaatsen. Voor een zo natuurlijk ogend resultaat beoordelen wij de juiste richting van de incisies, zodat de te implanteren haren in de juiste hoek groeien en u een mooi esthetisch kapsel krijgt.

Plaatsen van de grafts

Tot slot worden de grafts in het kale gebied geïmplanteerd. Dit gebeurt met behulp van speciale kleine pincetten, waarbij rekening wordt gehouden met uw haargroeirichting en het door u gewenste haarmodel. De getransplanteerde haren blijven daarna levenslang groeien, omdat de haren binnen de haarkrans een andere genetische aanleg hebben dan de haren op de rest van uw hoofd.


Duur van de behandeling

Onze haartransplantaties zijn eendaagse behandelingen, dus u kunt daarna gewoon naar huis. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts dat geplaatst gaat worden. Maar gemiddeld duurt een behandeling 5 tot 9 uur. Wij kunnen zo snel te werk gaan, omdat onze teams uit meerdere specialisten bestaan, die gelijktijdig taken van de behandeling uitvoeren en voor u ter beschikking staat.

Stap 3 Nazorg

Een haartransplantatie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Desalniettemin worden alle behandelingen van Hairtec uitgevoerd onder strenge medische toezicht en door ervaren en getrainde specialisten. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorgprotocol, zodat u vlot herstelt met minimaal kans op complicaties.

Voordat u een behandeling ondergaat, wordt met behulp van de medische vragenlijst vastgesteld of u geschikt bent voor een haartransplantatie en om complicaties te voorkomen. De arts voert daarbij ook testen uit om dat te toetsen. Zo wordt het risicogehalte gemitigeerd tot een minimum. Daarnaast krijgt u gedurende het nazorgtraject medicijnen voorgeschreven die het genezingsproces bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase uit te sluiten.

Voor wat betreft het genezingsproces van uw hoofdhuid moet u rekenen op een herstel van ongeveer twee weken. In deze periode is uw huid nog in herstel en heeft extra aandacht en zorg nodig om het beste eindresultaat te bereiken. Het is volkomen normaal dat er na de behandeling roodheid en zwellingen in het behandelde gebied zichtbaar zijn. Ook kunt u last hebben van lichte napijn die vanzelf, of met een paracetamol, overgaat. U krijgt van ons een nazorgpakket dat uw herstel comfortabeler maakt. Daarin geven we ook bruikbare informatie en hulpmiddelen om eventuele jeuk te verzachten.

Wij vinden nazorg op maat heel belangrijk, dus op basis van uw specifieke wensen passen wij het traject graag aan. Mocht u ergens gedurende het nazorgtraject medisch gerelateerde vragen hebben, dan kunt u 24/7 contact opnemen met het telefoonnummer dat u van ons ontvangt. Neem bij twijfel altijd contact op met ons team.

Saffier FUE behandeling

Tot 500 grafts

1.600,-

500 – 1.000 grafts

2.000,-

1.000 – 1.500 grafts

2.400,-

1.500 – 2.000 grafts

2.800,-

2.000 – 2.500 grafts

3.200,-

2.500 – 3.000 grafts

3.600,-

3.000 – 3.500 grafts

4.000,-

3.500 – 4.000 grafts

4.400,-

4.000 – 4.500 grafts

4.800,-

*Bij Saffier FUE is meer dan 4.500 grafts plaatsen onder de juiste (haar)condities mogelijk, Tijdens het consultgesprek kunnen wij beoordelen of dat voor u van toepassing is en of u daarvoor in aanmerking komt.

Tijdens de behandeling krijgt u bij ons altijd een gratis receptorbehandeling (ter waarde van 300 euro), waardoor de hoofdhuid veel sneller herstelt en de haarfollikels ook een gezonde boost krijgt.

Om na uw behandeling rekening mee te houden

saffier-fue-haarfijn-uitgelegd
saffier-fue-haarfijn-uitgelegd-mobile
Hoofd team Hairtechnicians

Mevr. A. Gul

Specialist: Saffier FUE, Direct Hair Implantation (DHI) en complexe haarreconstructies

Werkervaring: medische opleiding tot haarspecialist, 1e haarspecialist, senior haarspecialist, teamleider haarspecialisten, hoofd van vier teams haarspecialisten

Sinds 2011 ben ik gepassioneerd bezig met het uitvoeren van haartransplantatiebehandelingen. Ik heb mijn ruime ervaring opgedaan bij diverse haarklinieken, waarvan de eerste jaren in Istanboel, dat toch wel wordt beschouwd als dé hoofdstad van haartransplantaties. Sinds 2016 werkte ik in verschillende Nederlandse klinieken om mijn expertise verder uit te breiden. Gedurende deze tijd heb ik vanuit diverse perspectieven veel geleerd over haartransplantatieprocedures, huidtypes, haarziektes en de beste toegepaste technieken.

De voornaamste les die ik in de afgelopen jaren heb geleerd, is het belang van oprecht luisteren naar de wensen van de patiënt. Ik beschouw ons daarbij als een team en samen streven we naar het allerbeste resultaat. Het vervult me met veel voldoening om de twijfels van patiënten te zien veranderen in een grote glimlach wanneer het eindresultaat duidelijk zichtbaar is.

Als hoofd van het team Hairtechnicians van Hairtec Haarkliniek ben ik echt trots op de mooie resultaten die we dagelijks behalen en streef daarbij altijd naar perfectie.

Mrs. Ayşegül

Veelgestelde vragen