Receptorbehandeling

Receptorbehandeling

Veel mensen kampen met overmatige haaruitval waardoor de haardos dunner wordt en de hoofdhuid zelfs zichtbaar wordt. De receptorbehandeling is een bewezen methode voor zowel vrouwen als mannen. Het is een behandeling waarbij het herstellende vermogen van uw eigen lichaam wordt gebruikt voor een betere doorbloeding. Door de positieve resultaten wordt deze behandeling ook steeds vaker toegepast als energiebooster voor de hoofdhuid, omdat het haaruitval afremt en soms zelfs geheel stopt.

Wat is het effect

– Verbetert de doorbloeding (een slechte doorbloeding is één van de belangrijke oorzaken van haaruitval)
– Geeft een vitaminebooster aan de haarzakjes: u merkt dat uw dunne haar daardoor voller van volume wordt
– Remt de haaruitval af en kan het in sommige gevallen zelfs volledig stoppen
– Draagt bij aan een snellere wondgenezing na een haartransplantatie

Stappen

Stap 1 Adviesgesprek

Een receptorbehandeling wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een medische vragenlijst en een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek al uw vragen stellen, wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en haar conditie of de receptor behandeling voor u een verbetering biedt en geeft u daarna heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal na de behandeling of kuur, zodat we de vooruitgang kunnen beoordelen.

Stap 2 De behandeling

Procedure

De behandeling start met een kleine bloedafname die daarna wordt gecentrifugeerd om een hogere concentratie te krijgen en kan daardoor 8 tot 12 keer meer groeifactor bevatten.

Daarna dienen we de lichaamseigen groeifactoren toe op de hoofdhuid met behulp van de meso-injector. Deze injector maakt gebruik van microneedling (een heel dun en hol naaldje van 0.3 mm) en is ideaal voor de applicatie van de receptorbehandeling, want het is geheel pijnloos, sneller en we kunnen heel gecontroleerd de juiste dosering toepassen. Dat maakt de behandeling voor u veel comfortabeler in tegenstelling tot het gebruik van een reguliere injectienaald, wat vaak wordt toegepast.

De toediening stimuleert de haarreceptoren die daardoor eerder in de actieve (anagene) groeifase overgaan. Door de receptorbehandeling worden de haarwortels namelijk geactiveerd, waardoor het de haargroei bevorderd en daarmee haaruitval remt. Daarnaast helpt de behandeling om ontstekingen van de kleine wondjes na een haartransplantatie te voorkomen, waardoor een snellere genezing mogelijk is.

Wij raden onze patiënten na een haartransplantatie altijd aan om een volledige receptor kuur te overwegen. De kuur draagt positief bij aan herstel van uw hoofdhuid en geeft een nog mooier eindresultaat.

Cyclus

Vaak zien wij na één behandeling al positieve effecten bij onze patiënten. U kunt de behandeling ook afzonderlijk bij ons nemen. Maar voor een langdurig en groter effect raden wij altijd een volledige kuur van vier behandelingen aan. Bij een kuur hanteren wij minimaal vier weken tussen iedere behandeling, om daarmee het beste resultaat te boeken. Het positieve effect van een receptor behandeling is doorgaans 12 tot 18 maanden lang merkbaar. Het wordt daarom aanbevolen om na een behandeling of kuur iedere zes maanden terug te komen om het bereikte effect langer aan te houden.

Stap 3 Nazorg

De behandeling duurt ongeveer een uur (inclusief het voorbereiden van de groeifactoren middels centrifugeren) en er is geen hersteltijd nodig. In uitzonderlijke gevallen ervaart de patiënt de volgende dag lichte zwelling van de huid door het gebruik van de naaldjes. Maar doorgaans kunt u de volgende dag gewoon weer uw alledaagse zaken uitvoeren. Nazorg is daarom niet nodig.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over uw haarverbetering met de receptorbehandeling in onze kliniek? U kunt direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten inplannen.

Receptorbehandeling

U kunt de receptorbehandeling afzonderlijk nemen als eenmalige booster of als volledige kuur van vier behandelingen. Dat wordt door ons aangeraden voor een langdurig en nog beter resultaat.

De prijs van een enkele receptorbehandeling is € 300,-

Wanneer u de kuur van vier behandelingen neemt is de prijs € 1.000,-

Voordeelactie!!
Geef uw haar een gezonde boost en pak uw voordeel:
Kuur van 4 behandelingen in plaats van € 1.000,- nu voor maar € 800,-
Hoofd team Support & Haaradviseur

Mevr. D. Sahan

Specialisme: Huidspecialist, Receptorbehandeling, XL Hair en laserbehandelingen
Ik ben sinds 2002 werkzaam in de cosmetische wereld. Initieel gestart op het gebied van huidverbetering en bodyshaping en sinds vijf jaar ligt mijn focus op haarverbetering. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe technieken en wil mezelf constant verbeteren. Die drang om het allerbeste te kunnen bieden heeft ons als team samengebracht.

Binnen onze kliniek heeft ieder zijn specifieke taken. Onze hairtechnicians zijn daarbij als het ware de kunstenaars die zich volledig moeten kunnen focussen op het perfectioneren van de haartransplantatie behandeling. Vanuit het Support team zorgen wij dat daarvoor de juiste randvoorwaarden bestaan en verzorgen verschillende boosters voor uw haar en de huid.

Daarnaast zorgen we dat u een zo aangenaam mogelijke behandeling heeft met de juiste persoonlijke (na)zorg, want dat is onderdeel om een succesvol resultaat te behalen. U gaat dat vanzelf ook ervaren.

Veelgestelde vragen