• Home
  • 9
  • Baard en/of snor transplantatie

Baard en/of snor transplantatie

  • Natuurlijk ogend resultaat
  • Geen incisies dus geen littekens
  • Sneller herstel van uw gezicht

De wens voor een vollere baard of het opvullen van kale plekken is iets waar veel mannen over nadenken. Wij zijn in staat om deze wens goed in te vullen met behulp van een haartransplantatie die snel en pijnloos is. Daarna heeft u levenslang plezier en kunt kiezen om uw baard te laten staan wanneer u dat wenst. 

Bij een baardtransplantatie hanteren wij altijd de DHI haartransplantatie methode, omdat dit een verfijnder eindresultaat geeft en minder ingrijpend is voor de huid. Daardoor herstelt u al binnen een paar dagen en bent snel weer in staat om alles te doen.

Baardhaar heeft een andere structuur dan het hoofdhaar, daarom maken wij veelal een selectie van haarfollikels in het gebied achter de oren. Die vertonen namelijk de meeste overeenkomsten. Hierbij worden uitsluitend grafts gebruikt die bestaan uit enkelvoudige haartjes die in de baardstreek worden geplaatst. Als die onvoldoende beschikbaar zijn in het donorgebied dan worden de grafts met meerdere haartjes door ons één voor één gescheiden. Wanneer de grafts geprepareerd zijn voor transplantatie worden ze geïmplanteerd in het te behandelen gebied in de baard. Daarbij letten we uiteraard op de richting van de haargroei en dichtheid, want we streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Hoewel de procedure uiterste precisie vereist, is het een relatief snelle en volledig pijnloze procedure met gebruik van plaatselijke verdoving. Wij zijn gespecialiseerd in de DHI methode en hebben deze naar eigen inzicht verder verbeterd. Daardoor kunnen wij nóg betere resultaten bereiken en krijgt u een zo natuurlijk mogelijk ogende baardgroei. 

Wilt u meer informatie over de baardtransplantatie en/of snortransplantatie behandeling in onze kliniek? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Baard en/of snor Stappen

Stap 1 Adviesgesprek

Een baardtransplantatie is een ingreep waar u misschien jaren over heeft nagedacht en nu eindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden u graag van A tot Z in het proces.

Een baardtransplantatie wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek al uw vragen stellen, uw wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en uw haar conditie of u in aanmerking komt voor een baardtransplantatie en geeft u heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat.

Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later na de behandeling gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wij volgen u daarna een jaar lang met na-controles om zeker te zijn van het gewenste eindresultaat na een jaar.

Stap 2 De behandeling

Hieronder krijgt u uitleg over de verschillende stappen gedurende een baard en/of snortransplantatie. Hoewel de procedure uiterste precisie vereist, is het een relatief snelle en volledig pijnloze procedure met gebruik van plaatselijke verdoving. Voor een baardtransplantatie of snortransplantatie hanteren wij uitsluitend de DHI methode, omdat we daar de beste resultaten mee behalen.


Winning van de gezonde haarzakjes

Tijdens de start van de behandeling worden de geschikte haarzakjes (bestaande uit haartjes en hun stamcel) uit het donorgebied gewonnen. Deze haarzakjes worden ook wel “graft” genoemd. Het donorgebied bevindt zich doorgaans op de achterzijde van uw hoofd, wat de haarkrans wordt genoemd en bestaat uit haren die ongevoelig zijn voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. Dit haar heeft daardoor de eigenschap dat het levenslang door blijft groeien.


De extractie van de grafts gebeurt onder volledige lokale verdoving en worden één voor één gewonnen met een chirurgisch boortje met zeer dunne en holle naalden. Zo wordt er zo weinig mogelijk beschadiging gegeven aan uw hoofdhuid. Wij hanteren daarbij altijd variabele naalden in diameter (doorgaans 0.5 of 0.6 mm) om het juiste effect te bereiken en zoveel mogelijk gezonde haren te winnen.

Preparatie van de grafts

De grafts worden direct na de extractie opgeslagen in een door ons ontwikkelde speciale conserveringsvloeistof bestaande uit groeifactoren en bioactieve eiwitten die een natuurlijke boost creëren, zodat de grafts gezond en volledig levensvatbaar blijven voor plaatsing. De grafts worden ook gekoeld, zodat het afstervingsproces (cel metabolisme) wordt vertraagd en een veel grotere overlevingskans ontstaat.

Wij hebben per behandelteam specialisten die de grafts splitsen. Voor de baard en/of snor worden uitsluitend enkele haartjes geplaatst, dus daarmee kan soms tot drie keer zoveel haren worden gewonnen en kunnen wij met beduidend minder grafts een mooi eindresultaat bereiken. Door het werken met heel dunne naaldjes borgen we ook dat u geen zichtbare littekens op uw huid krijgt.

Plaatsen van de grafts

Aansluitend wordt met behulp van de Choi-implanter de gewonnen haartjes direct geïmplanteerd in het gebied van uw gezicht. Daarbij wordt rekening gehouden met de haargroeirichting en het gewenste model voor een zo natuurlijk mogelijk ogend resultaat. De getransplanteerde haren blijven levenslang groeien, omdat de haren binnen de haarkrans een andere genetische aanleg hebben dan de haren op de rest van uw hoofd.

Duur van de behandeling

De baard haartransplantatie vraagt om specifieke deskundigheid en is tijdsintensief door de gehanteerde DHI methode. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts die bij u worden geplaatst. Maar gemiddeld duurt een baard transplantatie 4 tot 6 uur. Wij kunnen zo snel te werk gaan, omdat onze teams uit meerdere specialisten bestaan, die simultaan taken van de behandeling kunnen uitvoeren.

Stap 3 Nazorg

Een baardtransplantatie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Desalniettemin worden alle behandelingen van Hairtec uitgevoerd onder strenge medische toezicht en door ervaren en getrainde specialisten. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorgprotocol, zodat u vlot herstelt en met minimaal kans op complicaties.

Voordat u een baardtransplantatie ondergaat, wordt met behulp van de medische vragenlijst vastgesteld of u geschikt bent voor een baard en/of snor transplantatie en om complicaties te voorkomen. De arts voert daarbij ook testen uit om dat te toetsen. Zo wordt het risicogehalte gemitigeerd tot een minimum. Daarnaast krijgt u gedurende het nazorgtraject medicijnen voorgeschreven die het genezingsproces bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase uit te sluiten.

Voor wat betreft het genezingsproces van uw gezicht na een baardtransplantatie moet u rekenen op een herstel van ongeveer tien dagen. In deze periode is uw huid nog in herstel en heeft extra aandacht en zorg nodig om het beste eindresultaat te bereiken. Het is volkomen normaal dat er na de behandeling roodheid en zwellingen in het behandelde gebied zichtbaar zijn. Ook kunt u last hebben van lichte napijn die vanzelf (of met het innemen van een paracetamol) over gaat. U krijgt van ons een compleet nazorgpakket dat uw herstel comfortabeler maakt. Daarin geven we ook bruikbare informatie en hulpmiddelen om eventuele jeuk te verzachten.

Mocht u ergens gedurende het nazorgtraject medisch gerelateerde vragen hebben, dan kunt u 24/7 contact opnemen met het telefoonnummer dat u van ons ontvangt. Neem bij twijfel altijd contact op met ons team.

Baard en/of snor transplantatie

Tot 500 grafts

2.000,-

500 - 1.000 grafts

2.500,-

1.000 – 2.000 grafts

3.500,-

2.000 – 3.000 grafts

4.500,-

Om na uw behandeling rekening mee te houden

baard-haartransplantatie-samengevat
baard-haartransplantatie-samengevat-mobil
Hoofd team Hairtechnicians

Mevr. A. Gul

Specialist: Saffier FUE, Direct Hair Implementation (DHI) en complexe haarreconstructies

Werkervaring: medische opleiding tot haarspecialist, Esteworld (haarspecialist), Hairworld Istanbul (haarspecialist), Visus Haarkliniek (teamleider haarspecialisten), Nielsen Haarkliniek (teamleider haarspecialisten)

Sinds 2011 ben ik gepassioneerd bezig met het uitvoeren van haartransplantatiebehandelingen. Ik heb mijn ruime ervaring opgedaan bij diverse haarklinieken, waarvan de eerste jaren in Istanboel, dat toch wel wordt beschouwd als dé hoofdstad van haartransplantaties. Sinds 2016 werkte ik in verschillende Nederlandse klinieken om mijn expertise verder uit te breiden. Gedurende deze tijd heb ik vanuit diverse perspectieven veel geleerd over haartransplantatieprocedures, huidtypes, haarziektes en de beste toegepaste technieken.

De voornaamste les die ik in de afgelopen jaren heb geleerd, is het belang van oprecht luisteren naar de wensen van de patiënt. Ik beschouw ons daarbij als een team en samen streven we naar het allerbeste resultaat. Het vervult me met veel voldoening om de twijfels van patiënten te zien veranderen in een grote glimlach wanneer het eindresultaat duidelijk zichtbaar is.

Als hoofd van het team Hairtechnicians van Hairtec Haarkliniek ben ik echt trots op de mooie resultaten die we dagelijks behalen en streef daarbij altijd naar perfectie.

Mrs. Ayşegül

Veelgestelde vragen