De behandeldag

Hieronder ziet u de verschillende stappen die wij samen met u op de dag van behandeling doorlopen

De behandeldag

En dan is het eindelijk zover: de behandeldag. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u enige mate van spanning ervaart, want het is een medische ingreep waar u lang naar toe heeft geleefd. Maar stelt u zichzelf gerust door te bedenken dat ons team zeer ervaren en volledig gespecialiseerd is in haartransplantaties. 

Om u een goed beeld te geven van de behandeldag volgt hieronder kort een toelichting op de stappen die wij volgen. Als u kiest voor onze haarkliniek, dan ontvangt u vooraf een uitgebreide uitleg over het gehele proces. Om u alvast een indruk te geven, ziet u hieronder kort de stappen die op de behandeldag volgen.

Intakegesprek

Nadat u bent gearriveerd krijgt u een intakegesprek waarbij we samen met u de dag doornemen. Ook kunt u de arts dan eventuele bijzonderheden doorgeven, bijvoorbeeld als u zich wat gespannen voelt. Want dan kunnen wij daar extra rekening mee houden tijdens de behandeling. Daarna volgen de medische testen (waaronder het meten van de bloeddruk, saturatie, uw bloedsuikerspiegel, etc.), waardoor we complicaties gedurende de behandeldag kunnen mitigeren.

Voorbereiding voor de behandeling

Aansluitend wordt u voorgesteld aan het medische behandelteam die u gedurende de dag gaat begeleiden en behandelen. Zij leggen bij iedere stap helder uit wat u kunt verwachten. 

Daarna wordt uw donorgebied netjes opgeschoren en afhankelijk van het type haartransplantatie ook uw ontvangstgebied. Het hoofd van het behandelteam tekent daarna het ontvangstgebied af. Dit doen we conform het samen met u opgestelde behandelplan, om zo het gewenste eindresultaat goed te kunnen bepalen. 

Aansluitend worden er foto’s gemaakt voor uw medische dossier. Deze foto’s laten goed zien hoe het behandelplan uitgevoerd gaat worden en is mede de basis voor uw tevredenheidsgarantie. Want mocht na de haartransplantatie onverhoopt blijken dat wij niet hebben voldaan aan het vooraf opgestelde behandelplan, dan gaan wij dat uiteraard in samenspraak met u kosteloos herstellen.

De behandeling

In de operatiekamer wordt uw hoofd eerst plaatselijk verdoofd. Dit gebeurt in twee stappen. Eerst krijgt u een verdoving met de zogenaamde Dermojet. Dit is een volledig naaldvrije verdoving waarbij onder hoge druk verdovingsvloeistof op de oppervlakte van de huid wordt ingespoten. Aansluitend volgt een diepere lokale verdoving met behulp van zeer fijne naaldjes. Maar daar voelt een patiënt doorgaans weinig van, omdat de voorbehandeling met de Dermojet inmiddels is ingewerkt.

Nadat u verdoofd bent volgt de specifieke haartransplantatie methode waarvoor u heeft gekozen (Saffier FUE of DHI). U kunt de specifieke informatie over deze methodes teruglezen onder de pagina “behandelingen”.

Na de behandeling

Na de behandeling volgt de evaluatie, waarin u samen met het teamhoofd het eindresultaat bespreekt. Daarna krijgt u de nazorg-instructies uitgelegd waar u rekening mee moet houden. Deze instructies krijgt u tevens schriftelijk van ons, zodat u die thuis op uw eigen gemak kunt nalezen. Daarbij ontvangt u ook ons  medische telefoonnummer dat 24/7 beschikbaar voor u is. Ook krijgt u het nazorgpakket aangeboden, met nuttige hulpmiddelen en producten (zoals shampoo, lotion, nekkussen, cool-package, etc) die u kunt gebruiken tijdens het genezingsproces. 

Daarna bent u gereed om naar huis te vertrekken en start de reis naar een vollere haardos. Wij zien u daarbij graag vijf keer terug tijdens de nacontrole momenten waarbij we uw progressie samen volgen. Deze stappen worden onder “Het nazorg traject” verder uitgelegd.

Wachtruimte voor uw reisgezelschap

Wij raden onze patiënten aan om zich te laten vergezellen door een reispartner. U bent na de operatie best vermoeid, dus is het noodzakelijk dat iemand u naar huis brengt. Uw reispartner hoeft zich tijdens het wachten niet te vervelen, want er zijn genoeg interessante plekken in de buurt om te bezichtigen. Maar soms wil een reispartner liever dicht bij de patiënt blijven. Dat kan in onze haarkliniek ook gefaciliteerd worden. In dat geval bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze aparte wachtruimte voor uw reisgezelschap. Indien gewenst kan uw reispartner ook samen met u de lunch nuttigen. Dat wordt vaak als prettig ervaren door onze patiënten.