De behandeldag

Hieronder ziet u de verschillende stappen die wij samen met u op de dag van behandeling doorlopen

De behandeldag

En dan is het eindelijk zover: de behandeldag. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u enige mate van spanning ervaart, want dat is heel gebruikelijk en wij hebben daar veel ervaring mee. Geef dus gerust aan als dat het geval is, want dan kunnen wij daar extra rekening mee houden tijdens de behandeling.

Om u een goed beeld te geven van de behandeldag volgt hieronder een toelichting op de stappen die wij volgen. U bent daarbij onder persoonlijke begeleiding van uw eigen medisch team. Zij zijn de gehele dag samen met u en houden u op de hoogte van de voortgang van de behandeling.

Intakegesprek

Nadat u bent gearriveerd in de haarkliniek krijgt u een intakegesprek waarbij eerst uw medische dossier wordt doorgenomen en kunt u eventueel laatste bijzonderheden doorgeven. Daarna worden er medische testen bij u verricht (meten van de bloeddruk, saturatie, bloedsuikerspiegel, etc.) om te voorkomen dat er complicaties kunnen optreden gedurende de behandeling.

Voorbereiding voor de behandeling

Aansluitend wordt het te behandelen gebied afgetekend, om daarmee samen met u het gewenste eindresultaat definitief duidelijk te krijgen. Daarna nemen wij de behandeldag met u door en wordt de rest van het behandelteam aan u voorgesteld die u gedurende het gehele traject begeleiden.

De behandeling

Voordat de haartransplantatie start wordt u plaatselijk verdoofd met de Dermojet. Dit is een naaldloze behandeling die op de oppervlakte van de huid inwerkt. Nadat uw huid volledig verdoofd is volgt de eindverdoving met naalden, maar daar voelt u door de voorbehandeling met de Dermojet nagenoeg geen last van.

Na de behandeling

Na de behandeling volgt de evaluatie, waarin u samen met de teamleider het eindresultaat beoordeelt. Aansluitend krijgt u nazorg-instructies waar u rekening mee moet houden. Deze instructies krijgt u ook schriftelijk mee, zodat u die thuis op uw eigen gemak kunt nalezen. Ook krijgt u het (gratis) nazorgpakket aangeboden, waarin nuttige producten zitten die u kunt gebruiken tijdens het helingsproces. Daarna bent u klaar om naar huis te vertrekken met uw reispartner.

Privé wachtkamer voor uw reispartner

Wij raden onze patiënten altijd aan om zich te laten brengen en ophalen door een reispartner, omdat u vooraf mogelijk gespannen bent en achteraf moe kunt zijn van de gehele dag. Er bestaan veel mogelijkheden voor uw reispartner om in de omgeving te bezichtigen en nabij de kliniek ligt ook een mooi natuurrecreatiepark. Maar soms wil men liever dichtbij blijven of is er geen behoefte aan een dagje uit. In dat geval bieden wij in de kliniek de mogelijkheid tot een privé wachtkamer aan waarvan geheel kosteloos gebruik kan worden gemaakt.