• Home
  • 9
  • Direct Hair Implantation® (DHI) behandelmethode

DHI® haartransplantatie

  • De unieke haarsparende methode, daardoor sneller weer representatief
  • Hoogste haardichtheid en het meest natuurlijk ogende resultaat
  • Geen incisies meer in de hoofdhuid dus het snelste herstel
  • Wij zijn gespecialiseerd in DHI en kunnen in 1 sessie zelfs tot 4.500 grafts succesvol implanteren

De DHI methode wordt ook wel de “haarsparende” of “ongeschoren” methode genoemd. Want hierbij hoeft niet altijd het volledige hoofd te worden kaalgeschoren. Hieronder gaan we kort in op de unieke eigenschappen van de DHI methode, zodat u een beter beeld krijgt van deze nieuwste vorm van haartransplantatietechniek. We begeleiden u graag in dit proces, want wij zijn als haarkliniek gespecialiseerd in deze nieuwe techniek.

Geen incisies in de hoofdhuid: de haarzakjes worden met behulp van de Choi-implanter rechtstreeks in de hoofdhuid geïmplanteerd. Hierdoor kan de stap van het maken van incisies in de hoofdhuid (zoals het geval is bij alle overige haartransplantatiemethoden) worden overgeslagen. Hierdoor geneest de hoofdhuid veel sneller, heeft u achteraf geen littekens en is er sprake van een nog kortere hersteltijd.

Implanteren van intacte haarzakjes: door gebruik van de Choi-implanter worden de grafts compleet beschermd door de holle naald waarin ze worden geplaatst voor de implantatie. Dit minimaliseert het risico op beschadiging van de grafts en geeft daardoor de beste slagingskans bij een haartransplantatie.

Hoogst haalbare dichtheid: DHI is op dit moment de meest verfijnde techniek waarbij de grafts zo dicht mogelijk (en zonder beschadiging) naast elkaar kunnen worden gezet en waardoor de hoogst haalbare dichtheid kan worden bereikt.

Niet altijd volledig kaalgeschoren: DHI biedt het voordeel dat bij een haartransplantatie tot 3.000 grafts niet meer het volledige hoofd geschoren hoeft te worden, maar alleen het donorgebied om de grafts te kunnen oogsten die daarna tussen het bestaande haar worden geïmplanteerd. Hierdoor heeft u sneller het gewenste kapsel, zonder dat uw omgeving merkt dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Daarnaast kan, als het haar op uw achterhoofd lang genoeg is, het donorgebied met bovenliggende haren worden afgedekt. Op deze wijze blijft uw kapsel dus in model, terwijl er voldoende grafts worden verzameld voor implantatie in de gewenste zone.

Maximale haalbaarheid in één sessie: als haarkliniek zijn wij gespecialiseerd in de DHI-methode. Terwijl bij een DHI haartransplantatie doorgaans maximaal 2.000 grafts worden geplaatst, zijn wij als haarkliniek in staat om succesvol 4.500 grafts tijdens één sessie te implanteren. Wij behalen dat aantal, omdat we met een groter team dan gebruikelijk werken, dat veel ervaring heeft met deze specifieke techniek. Hiermee bieden wij in Nederland een unieke mogelijkheid aan voor mensen die de hoogst haalbare dichtheid willen bereiken, zonder meerdere operaties te ondergaan.

Natuurlijk ogend resultaat: met behulp van DHI kan ons ervaren team het meest natuurlijk ogende resultaat bereiken, waarbij de getransplanteerde haren naadloos opgaan in de bestaande haardos. 

Kortom, DHI biedt veel voordelen die bijdragen aan een succesvolle, snelle genezing en een natuurlijk ogend resultaat met de hoogst mogelijke haardichtheid. Wij hebben veel ervaring met deze methode opgedaan en hebben deze naar eigen inzicht verder verbeterd. Daardoor kunnen wij nu nóg betere resultaten bereiken en uw omgeving positief zal reageren op uw keuze. Ons team begeleidt u door het gehele proces en met ons gedegen nazorgprotocol kunt u rekenen op volledig maatwerk.

Wilt u meer informatie over de DHI behandeling in onze kliniek? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Stappen

Stap 1 Adviesgesprek

Een haartransplantatie wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek uw vragen stellen, wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en uw haar conditie of u in aanmerking komt voor een DHI haartransplantatie en geeft u uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat.


Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later na de behandeling gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wij volgen u daarna een jaar lang met nacontroles om zeker te zijn van het gewenste en door ons beloofde eindresultaat na een jaar.

Stap 2 De behandeling

Hieronder krijgt u uitleg over de verschillende stappen gedurende de DHI haartransplantatie.


Winning van de gezonde haarzakjes

Bij de eerste stap van de behandeling worden de geschikte en gezonde haarzakjes (met haartjes en stamcel) uit het donorgebied op de achterzijde van uw hoofd gewonnen. Deze haarzakjes worden ook wel “graft” genoemd. Het donorgebied bevindt zich doorgaans op de achterzijde van uw hoofd, wat de haarkrans wordt genoemd, wat bestaat uit haren die ongevoelig zijn voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon dat de boosdoener is bij erfelijk haarverlies. 

 

De extractie van de grafts gebeurt onder volledige lokale verdoving en één voor één met een chirurgisch boortje met zeer dunne holle naalden, zodat er zo weinig mogelijk beschadiging optreedt op uw hoofdhuid. De gebruikte naalden zijn afhankelijk van uw haargroeirichting en de dikte van uw grafts en wij hanteren daarbij variabele en zeer kleine naalden (doorgaans 0.6 of 0.7 mm) om het juiste effect te bereiken en zoveel mogelijk gezonde haren te winnen. Door het werken met heel dunne naaldjes borgen we ook dat u geen zichtbare littekens op uw huid krijgt.


Preparatie van de grafts

De grafts worden direct na het oogsten opgeslagen in een speciaal door ons ontwikkelde conserveringsvloeistof, zodat ze volledig gezond en levensvatbaar blijven voor de plaatsing. Deze vloeistof bestaat uit groeifactoren en bioactieve eiwitten en geeft de grafts een natuurlijke boost. De grafts worden ook gekoeld, zodat het zogenaamde afstervingsproces (cel metabolisme) zodanig wordt vertraagd en een nog grotere overlevingskans ontstaat. 

 

Wij hebben per behandelteam specialisten die de grafts controleren (op geschiktheid), splitsen in enkelvoudige haren en alle grafts tellen. Daarmee kan soms tot drie keer zoveel haren worden gewonnen en kunnen wij vaak met beduidend minder haarzakjes uit uw donorgebied hetzelfde eindresultaat bereiken. Deze intensieve werkmethode is uniek in Nederland en zorgt ervoor dat u relatief gezien veel minder betaald voor een maximaal resultaat.

 

Implanteren van de grafts

Voordat wij overgaan tot implanteren wordt er rekening gehouden met de groeirichting van uw haar en het aantal te plaatsen grafts per specifieke zone. Aansluitend worden de grafts met behulp van de Choi-implanter in het gewenste gebied geplaatst. Dit is een geavanceerd chirurgisch hulpmiddel dat uitsluitend wordt gebruikt bij de DHI methode en is ontworpen om haarzakjes nauwkeurig en efficiënt te implanteren in het ontvangstgebied op de hoofdhuid. De Choi-implanter is voorzien van een speciale holle naald aan het uiteinde waarin de graft wordt geplaatst. Vervolgens wordt de Choi-implanter voorzichtig in het ontvangstgebied op de hoofdhuid gestoken. Door een lichte druk op de pen uit te oefenen, worden de individuele grafts zorgvuldig en nauwkeurig in de huid geïmplanteerd, zonder dat er incisies nodig zijn. Tijdens het implanteren blijven de grafts daardoor volledig beschermd in de holle naald van de Choi-implanter. Dit minimaliseert het risico op beschadiging van de grafts en geeft daardoor de beste slagingskans bij een haartransplantatie.

 

Duur van de behandeling
Onze haartransplantaties zijn eendaagse behandelingen, dus u kunt daarna gewoon naar huis. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts die bij u worden geplaatst. Deze methode vraagt om specifieke deskundigheid en is tijdsintensief door de gehanteerde methode. Gemiddeld duurt een behandeling 6 tot 9 uur. Dat is voor DHI nog relatief kort overigens. Wij kunnen zo snel opereren, omdat we een zeer ervaren en groot team hebben dat gelijktijdig taken van de behandeling kan uitvoeren en voor u ter beschikking staat.

Stap 3 Nazorg

Een haartransplantatie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Desalniettemin worden alle behandelingen van Hairtec uitgevoerd onder strenge medische toezicht en door ervaren en getrainde specialisten. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorgprotocol, zodat u vlot herstelt met minimaal kans op complicaties.


Voordat u een behandeling ondergaat, wordt met behulp van de medische vragenlijst vastgesteld of u geschikt bent voor een haartransplantatie en om complicaties te voorkomen. De arts voert daarbij ook testen uit om dat te toetsen. Zo wordt het risicogehalte gemitigeerd tot een minimum. Daarnaast krijgt u gedurende het nazorgtraject medicijnen voorgeschreven die het genezingsproces bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase uit te sluiten.


Voor wat betreft het genezingsproces van uw hoofdhuid moet u rekenen op een herstel van ongeveer tien dagen. In deze periode is uw huid nog herstellend en heeft extra aandacht en zorg nodig om het beste eindresultaat te bereiken. Het is volkomen normaal dat er na de behandeling roodheid en zwellingen in het behandelde gebied zichtbaar zijn. Ook kunt u last hebben van lichte napijn die vanzelf (of met inname van een paracetamol) overgaat. U krijgt van ons een compleet nazorgpakket met bruikbare informatie en hulpmiddelen die uw herstel comfortabeler maakt.

 

Wij vinden nazorg op maat heel belangrijk, dus op basis van uw specifieke wensen passen wij het traject graag aan. Mocht u ergens gedurende het nazorgtraject medisch gerelateerde vragen hebben, dan kunt u 24/7 contact opnemen met het telefoonnummer dat u van ons ontvangt. 

DHI behandeling

Tot 500 grafts

2.000,-

500 – 1.000 grafts

2.500,-

1.000 – 1.500 grafts

3.000,-

1.500 – 2.000 grafts

3.500,-

2.000 – 2.500 grafts

4.000,-

2.500 – 3.000 grafts

4.500,-

3.000 – 3.500 grafts

5.000,-

3.500 – 4.000 grafts

5.500,-

4.000 – 4.500 grafts

6.000,-

4.500+ grafts*

*Bij DHI is meer dan 4.500 grafts plaatsen onder de juiste (haar)condities mogelijk. Tijdens het consultgesprek kunnen wij beoordelen of dat voor u van toepassing is en of u daarvoor in aanmerking komt. 

Tijdens de behandeling krijgt u bij ons altijd een gratis receptorbehandeling (ter waarde van 300 euro), waardoor de hoofdhuid veel sneller herstelt en de haarfollikels ook een gezonde boost krijgt.

Om na uw behandeling rekening mee te houden

dhi-haarfijn-uitgelegd-1
dhi-haarfijn-uitgelegd-mobile-3
Hoofd team Hairtechnicians

Mevr. A. Gul

Specialist: Saffier FUE, Direct Hair Implantation (DHI) en complexe haarreconstructies

Werkervaring: medische opleiding tot haarspecialist, 1e haarspecialist, senior haarspecialist, teamleider haarspecialisten, hoofd van vier teams haarspecialisten

Sinds 2011 ben ik gepassioneerd bezig met het uitvoeren van haartransplantatiebehandelingen. Ik heb mijn ruime ervaring opgedaan bij diverse haarklinieken, waarvan de eerste jaren in Istanboel, dat toch wel wordt beschouwd als dé hoofdstad van haartransplantaties. Sinds 2016 werkte ik in verschillende Nederlandse klinieken om mijn expertise verder uit te breiden. Gedurende deze tijd heb ik vanuit diverse perspectieven veel geleerd over haartransplantatieprocedures, huidtypes, haarziektes en de beste toegepaste technieken.

De voornaamste les die ik in de afgelopen jaren heb geleerd, is het belang van oprecht luisteren naar de wensen van de patiënt. Ik beschouw ons daarbij als een team en samen streven we naar het allerbeste resultaat. Het vervult me met veel voldoening om de twijfels van patiënten te zien veranderen in een grote glimlach wanneer het eindresultaat duidelijk zichtbaar is.

Als hoofd van het team Hairtechnicians van Hairtec Haarkliniek ben ik echt trots op de mooie resultaten die we dagelijks behalen en streef daarbij altijd naar perfectie.

Mrs. Ayşegül

Veelgestelde vragen