• Home
  • 9
  • Direct Hair Implantation® (DHI) behandelmethode

Direct Hair Implantation® (DHI) behandelmethode

Direct Hair Implantation® (DHI) behandelmethode

Het team van Hairtec zijn specialisten in het uitvoeren van de DHI behandeling. Deze methode wordt ook wel de “haarbesparende” of “ongeschoren” methode genoemd. Hierbij hoeft het ontvangstgebied niet te worden geschoren, omdat er in dit geval met een speciaal apparaat (de Choi implanter) wordt gewerkt dat de haartjes direct implanteert in het ontvangstgebied. Daarnaast kan, als het haar op uw achterhoofd lang genoeg is, het donorgebied met bovenliggende haren worden afgedekt. Op deze wijze blijft uw kapsel dus in model, terwijl er voldoende grafts worden verzameld voor implantatie in de gewenste zone(s).

Wij hebben veel ervaring met deze methode opgedaan en hebben deze naar eigen inzicht verder geïnnoveerd. Daardoor kunnen wij nu nóg betere resultaten bereiken, waardoor uw omgeving positief zal reageren op uw keuze. Ons team begeleidt u door het hele proces en met ons gedegen nazorgprotocol, herstelt u vlot na de ingreep met minimale zwelling of complicaties.

Wilt u meer informatie over de DHI behandeling in onze kliniek? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Stappen

Stap 1 Adviesgesprek
Een haartransplantatie is een ingreep waar u misschien jaren over heeft nagedacht en nu eindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden u graag van A tot Z in het proces.

Een haartransplantatie wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek al uw vragen stellen, uw wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en uw haar conditie of u in aanmerking komt voor een DHI haartransplantatie en geeft u heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat.

Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later na de behandeling gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wij volgen u daarna een jaar lang met na-controles om zeker te zijn van het gewenste eindresultaat na een jaar.

Stap 2 De behandeling

Hieronder krijgt u uitleg over de verschillende stappen gedurende de DHI haartransplantatie behandeling.

Winning van de gezonde haarzakjes

Tijdens de start van de behandeling worden de geschikte en gezonde haarzakjes (met haartjes en stamcel) uit het donorgebied op de achterzijde van uw hoofd gewonnen. Deze haarzakjes worden ook wel “graft” genoemd. Het donorgebied bevindt zich doorgaans op de achterzijde van uw hoofd, wat de haarkrans wordt genoemd, wat bestaat uit haren die ongevoelig zijn voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. De extractie van de grafts gebeurt onder volledige lokale verdoving en één voor één met een chirurgisch boortje met zeer dunne holle naalden, zodat er zo weinig mogelijk beschadiging optreedt op uw hoofdhuid. De gebruikte naalden zijn afhankelijk van uw haargroeirichting en de dikte van uw grafts en wij hanteren daarbij altijd variabele naalden (doorgaans 0.6 of 0.7 mm) om het juiste effect te bereiken en zoveel mogelijk gezonde haren te winnen.

Preparatie van de grafts

De grafts worden direct na het oogsten opgeslagen in een speciaal door ons ontwikkelde conserveringsvloeistof, zodat ze volledig gezond en levensvatbaar blijven voor de plaatsing. Deze vloeistof bestaat uit groeifactoren en bioactieve eiwitten en geeft de grafts een natuurlijke boost. De grafts worden ook gekoeld, zodat het zogenaamde afstervingsproces (cel metabolisme) zodanig wordt vertraagd en een grotere overlevingskans ontstaat. Wij hebben per behandelteam een specialist die de grafts splitst. Daarmee kan soms tot vier keer zoveel haren worden gewonnen en kunnen wij vaak met beduidend minder haarzakjes uit uw donorgebied hetzelfde eindresultaat bereiken. Door het werken met heel dunne naaldjes borgen we ook dat u geen zichtbare littekens op uw huid krijgt.

Implanteren van de grafts

Aansluitend wordt er met behulp van het DHI implanter device de grafts direct in het gewenste gebied geplaatst. Deze methode vraagt om specifieke deskundigheid en is tijdsintensief door de gehanteerde methode. We zien (door de haar besparende methode van het kapsel) dat vrouwelijke patiënten vaak voor deze methode kiezen, maar er zijn ook steeds meer mannen die deze methode wensen om zo een representatiever uiterlijk te kunnen behouden.

Duur van de behandeling Deze methode vraagt om specifieke deskundigheid en is tijdsintensief door de gehanteerde methode. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts die bij u worden geplaatst. Maar gemiddeld duurt een behandeling 6 tot 8 uur. Wij kunnen zo snel te werk gaan, omdat onze teams uit meerdere specialisten bestaan, die gelijktijdig taken van de behandeling uitvoeren.

Stap 3 Nazorg

Een haartransplantatie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Desalniettemin worden alle behandelingen van Hairtec uitgevoerd onder strenge medische toezicht en door ervaren en getrainde specialisten. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorgprotocol, zodat u vlot herstelt met minimaal kans op complicaties.

Voordat u een behandeling ondergaat, wordt met behulp van de medische vragenlijst vastgesteld of u geschikt bent voor een haartransplantatie en om complicaties te voorkomen. De arts voert daarbij ook testen uit om dat te toetsen. Zo wordt het risicogehalte gemitigeerd tot een minimum. Daarnaast krijgt u gedurende het nazorgtraject medicijnen voorgeschreven die het genezingsproces bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase uit te sluiten.

Voor wat betreft het helingsproces van uw hoofdhuid moet u rekenen op een herstel van ongeveer twee weken. In deze periode is uw huid nog in herstel en heeft extra aandacht en zorg nodig om het beste eindresultaat te bereiken. Het is volkomen normaal dat er na de behandeling roodheid en zwellingen in het behandelde gebied zichtbaar zijn. Ook kunt u last hebben van lichte napijn die vanzelf, of met een paracetamol, overgaat. U krijgt van ons een nazorgpakket dat uw herstel comfortabeler maakt. Daarin geven we ook bruikbare informatie en hulpmiddelen om eventuele jeuk te verzachten.

Mocht u ergens gedurende het nazorgtraject medisch gerelateerde vragen hebben, dan kunt u 24/7 contact opnemen met het telefoonnummer dat u van ons ontvangt.

DHI behandeling

Tot 1.000 grafts

2.500,-

1.000 – 1.500 grafts

3.000,-

1.500 – 2.000 grafts

3.500,-

2.000 – 2.500 grafts

4.000,-

2.500 – 3.000 grafts

4.500,-

3.000 – 3.500 grafts

5.000,-

3.500 – 4.000 grafts

5.500,-

4.000 – 4.500 grafts

6.000,-
4.500+ grafts*
*Bij DHI is meer dan 4.500 grafts plaatsen onder de juiste (haar)condities mogelijk. Tijdens het consultgesprek kunnen wij dit voor u beoordelen. Indien dit voor u van toepassing is, dan krijgt u een transparante prijs op maat aangeboden (500 euro per extra 500 grafts).

Tijdens de behandeling krijgt u bij ons altijd een gratis receptorbehandeling (ter waarde van 300 euro), waardoor de hoofdhuid veel sneller herstelt en de haarfollikels een gezonde boost krijgt.

Hoofd team Hairtechnicians

Mevr. A. Gul

Specialisme: Saffier FUE, Direct hair Implementation (DHI) en haarreconstructie
Werkervaring: medische opleiding tot haarspecialist, Esteworld (haarspecialist), Hairworld Istanbul (haarspecialist), Visus Haarkliniek (teamleider haarspecialisten), Nielsen Haarkliniek (teamleider haarspecialisten)

Ik ben sinds 2012 gepassioneerd in het uitvoeren van haartransplantatie behandelingen en heb in meerdere klinieken werkervaring opgedaan. De eerste jaren was dat in Istanboel, wat echt als de hoofdstad van haartransplantatie behandelingen wordt gezien. Sinds 2017 ben ik actief in diverse Nederlandse klinieken om meer ervaring op te doen. Vanuit diverse invalshoeken heb ik veel mogen leren over het uitvoeren van de haartransplantatie, huidtypes, soorten haarziektes en de beste technieken die worden gebruikt. Maar de belangrijkste les die ik in de afgelopen tien jaar heb opgedaan is om écht goed te luisteren naar wat de wens van u is als patiënt. Ik zie ons daarbij als een team en samen gaan we voor het allermooiste resultaat. Het geeft mij veel voldoening om de twijfel die iemand heeft uiteindelijk omslaat in een grote glimlach wanneer het eindresultaat goed zichtbaar is.

Veelgestelde vragen