Nadelige Effecten bij “Maximum Aantal Grafts”

U heeft misschien wel eens een advertentie gezien waarbij een vaste prijs voor het maximum aantal grafts wordt aangeboden. Er bestaan klinieken die met een dergelijke prijsstunt adverteren en onze cliënten vragen zich af wat daar de voor- en nadelen van zijn. Omdat dit mogelijk breder leeft gaan we in dit Blog in op dit onderwerp.

Nu willen wij zeker niet iedere kliniek die een dergelijke prijsactie uitvoert generaliseren, maar we constateren dat deze manier van werken in algemene zin een aantal nadelen kan geven waar een toekomstig patiënt zich bewust van moet zijn. Een haartransplantatie is namelijk een specialistische medische procedure waarvoor veel kennis en ervaring nodig is om met succes uit te kunnen voeren. Daar hoort een juiste behandelmethode bij, waarbij de zorg van de patiënt en de kwaliteit van het eindresultaat centraal staan. Daarom gaan we hieronder in op de mogelijk nadelige effecten van een dergelijke behandeling.

Standaard “Productie” in Plaats Van Maatwerk Bij Een Haartransplantatie

Een vast aantal grafts is zeker niet geschikt zijn voor iedereen, omdat de behoefte van iedere patiënt verschilt. Het kan daardoor leiden tot een behandeling die niet goed is afgestemd op de individuele wensen van de patiënt.

Risico Van Te Veel Grafts Oogsten

Onnodig veel grafts oogsten kan leiden tot uitputting van het donorgebied en wordt ook wel “overharvesting” genoemd. Het risico daarvan is dat er te weinig donorharen overblijven voor een eventuele tweede operatie (als daar ooit de wens toe bestaat) en kan dit leiden tot kale plekjes in het donorgebied, waardoor het kapsel niet meer egaal oogt.

Risico Van Te Veel Grafts Transplanteren

Het plaatsen van te veel grafts in een gebied kan leiden tot overmatige bloeding, onnodige littekens en een langere hersteltijd.

Massa is niet altijd kassa

Een vaste prijs betekent niet altijd dat u goedkoper uit bent. Hoogstwaarschijnlijk heeft u niet het  maximum aantal grafts nodig, waardoor kiezen voor een kleinere behandeling mogelijk zelfs financieel voordeliger is.

Onnatuurlijk Ogende Resultaat

Als er te veel grafts worden geoogst uit het donorgebied, kan dit resulteren in een onnatuurlijk ogend haartransplantatie resultaat. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen het oogsten van voldoende grafts voor het gewenste resultaat en het behouden van een natuurlijk ogend uiterlijk.

Kwaliteitsrisico

Een vaste lage prijs voor een grote operatie kan een aanwijzing zijn voor het gebruik van minder hoogwaardige apparatuur en/of goedkoper personeel om de algehele kosten van de haarkliniek te besparen en zo de winst te maximaliseren. Vergewis u daarom of u niet alleen het aantal grafts krijgt dat u nodig heeft maar dat u ook de kwaliteit krijgt die u verdient!

Tot Slot

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van een vaste prijs af te wegen en de reputatie en kwaliteit van de kliniek zorgvuldig te onderzoeken voordat u een haartransplantatie ondergaat. Indien u specifieke vragen heeft hierover dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. We staan u graag te woord.