Veelgestelde Vragen

Voor wie?

Hieronder vindt u veel van de vragen die aan ons gesteld worden. U kunt daarmee nuttige informatie opdoen om uw kennis te vergroten.

Is een haartransplantatie behandeling ook mogelijk bij vrouwen?

Deze vraag wordt vaak gesteld en het antwoord is eenvoudig: absoluut! Ongeveer 30% van de vrouwen krijgt te maken met haarverlies in een bepaalde vorm, en we zien een toenemend aantal vrouwen dat kiest voor een haartransplantatie. Ongeveer 15% van onze behandelingen is gericht op vrouwelijke patiënten. Vrouwen kiezen uitsluitend voor de DHI-behandeling, waarbij scheren van het bovenhoofd niet nodig is en het uiterlijk daardoor veel natuurlijker behouden blijft (voor verdere uitleg over de DHI-methode kunt u terecht op de pagina op onze website).

Is iedereen geschikt voor een haartransplantatie?
Dit is natuurlijk de meest voorkomende vraag. U heeft bepaalde verwachtingen en de haalbaarheid daarvan hangt af van verschillende factoren. U dient bijvoorbeeld tussen de 18 en 65 jaar oud te zijn en voldoende grafts beschikbaar te hebben in het donorgebied van de haarkrans. Over het algemeen kunnen we echter een positief behandeltraject voor onze patiënten aanbieden. Daarnaast is uw algehele gezondheid van invloed op een vlot herstelproces. Dit kunnen we gezamenlijk met u evalueren tijdens het adviesgesprek.
Waarom wordt iemand kaal?
Haarverlies kent verschillende oorzaken. Ongeveer 2/3 van de mannen krijgt te maken met erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica), die ontstaat door het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat de haargroei afremt en uiteindelijk de haarzakjes beschadigt. De eerste signalen omvatten haarverlies en een terugwijkende haarlijn, gevolgd door blijvende kaalheid. Maar ook hormonale onbalans, overmatige stress, ziekte of een ongezond voedingspatroon kunnen aanleiding geven tot haarverlies.
Werken haargroeimiddelen?
Haargroeimiddelen kunnen bij sommige individuen enigszins het haarverlies vertragen, maar het is cruciaal om te begrijpen dat dit nooit permanent is. Bovendien kunnen deze middelen bijwerkingen veroorzaken, zoals hoofdhuidirritatie, jeuk, roodheid, of in zeldzame gevallen zelfs ernstigere bijwerkingen.

De twee meest gebruikelijke haargroeimiddelen zijn Minoxidil en Finasteride.

Minoxidil kan de haargroei bevorderen en haarverlies bij sommige mensen vertragen. Dit gebeurt doordat het de bloedstroom naar de haarfollikels verbetert. Minoxidil moet continu worden aangebracht om de resultaten te behouden, anders kan het haarverlies weer toenemen.

Finasteride is een oraal ingenomen medicijn dat de werking van het hormoon DHT (dihydrotestosteron) blokkeert. DHT speelt een cruciale rol bij erfelijk haarverlies. Finasteride kan effectief zijn bij het verminderen van haarverlies en het bevorderen van haargroei bij sommige mannen, maar het is niet geschikt voor vrouwen. Net als bij Minoxidil moet Finasteride continu worden ingenomen om de resultaten te behouden.

Daarnaast kunnen sommige personen hinderlijke bijwerkingen ervaren, zoals verminderd libido of erectiestoornissen.

Het is van groot belang dat mensen die overwegen haargroeimiddelen te gebruiken, zich bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen en dat zij eerst hun arts raadplegen voordat ze met een behandeling beginnen.

Adviesgesprek

Hoe verloopt het gesprek?
We streven ernaar u een eerlijk en realistisch advies te geven dat is afgestemd op de haalbare mogelijkheden. Om dit te bereiken, starten we altijd met een grondige bespreking van uw wensen. Vervolgens wordt uw hoofdhuid beoordeeld op geschiktheid voor een haartransplantatie. Hierbij kijken we naar uw haarlijn, de levensvatbaarheid van het donorgebied en de haardichtheid. Een dichtere plaatsing van haarzakjes maakt het namelijk mogelijk meer grafts te gebruiken.

Hierna voorzien we u van uitleg over de verschillende behandelmogelijkheden die wij aanbieden, evenals het aantal grafts dat geplaatst kan worden. We bieden u uitgebreid de gelegenheid om uw vragen te stellen.

Op basis van het volledige plaatje beoordelen we of uw wensen haalbaar zijn en binnen onze mogelijkheden vallen. Als uw verwachtingen niet realistisch zijn, zullen we u dit eerlijk mededelen. Soms kan het donorgebied namelijk onvoldoende haarzakjes bevatten voor een succesvol resultaat. Onze aanpak is erop gericht dat het donorgebied ook na de behandeling voldoende haarzakjes behoudt voor een gelijkmatige haardos en een gave huid zonder littekens.

Haartransplantatie?

Blijven er ook haren groeien in het donorgebied?
Op de exacte plek waar de graft wordt geëxtraheerd, groeit geen nieuw haar meer. Hierdoor voert ons team de behandeling op een zodanige wijze uit dat het donorgebied voldoende haar behoudt en er geen onnatuurlijke kale plekken of littekens ontstaan. Een gemiddeld mens heeft ongeveer 40.000 grafts beschikbaar in het donorgebied. We streven er daarom naar om maximaal 15% van deze grafts te oogsten, om het donorgebied een gelijkmatige uitstraling te laten behouden. Bovendien zijn we gespecialiseerd in het scheiden van meervoudige grafts (grafts bestaande uit meerdere haren) in individuele haren, waardoor we met aanzienlijk minder grafts toch een maximaal resultaat kunnen bereiken.
Hoe lang duurt een behandeling?
Een haartransplantatie is een nauwkeurige behandeling en wij besteden altijd voldoende tijd om met precisie te werken. Om de duur van de behandeling niet onnodig te verlengen, hanteren wij een behandelproces waarbij verschillende hairtechnici tegelijkertijd aan verschillende taken werken. Dit stelt ons in staat om zelfs de meer uitgebreide behandelingen binnen 8 uur te voltooien. Gewoonlijk kunt u rekenen op een tijdsbestek van ongeveer 6 uur, met een pauze.
Hoeveel grafts kunnen er geplaatst worden bij mij?
Dit is een van de meest fundamentele vragen die vaak aan ons worden gesteld. Het benodigde aantal haarzakjes voor het optimale resultaat hangt volledig af van de hoeveelheid, kwaliteit en structuur van uw haar. Bovendien spelen de mate van haarverlies en de gewenste haardichtheid een rol bij het advies dat u krijgt.

De haarzakjes worden uit het donorgebied gehaald onder lokale verdoving, één voor één met behulp van een chirurgisch boortje met zeer fijne holle naalden. Dit minimaliseert mogelijke schade aan uw hoofdhuid. De keuze van naalden is afhankelijk van uw natuurlijke haargroeirichting en de dikte van de haarzakjes. We passen variabele naalden toe (meestal tussen 0.5 en 0.7 mm) om het gewenste effect te bereiken en zo min mogelijk gezonde haren te verliezen. Door nauwkeurig te werken met minder haarzakjes kunnen we het gewenste aantal geplaatste haren bereiken. Bovendien worden de haren strategisch in het ontvangstgebied geplaatst, rekening houdend met de groeirichting, om een optimale hoofdhuiddichtheid te bereiken. Op deze manier kunnen we met een relatief kleiner aantal haarzakjes een maximaal effect bereiken.

We besteden ook aandacht aan het behoud van een gelijkmatig kapsel in het donorgebied zelf, om kale plekken na de oogst te voorkomen. We kunnen tijdens het adviesgesprek aan de hand van een grondige haaranalyse bepalen hoeveel haarzakjes er geplaatst kunnen worden.

Wat is de beste haartransplantatie methode?

Het is begrijpelijk dat de verscheidenheid aan namen en afkortingen voor haartransplantaties op internet verwarrend kan zijn.

Verschillende klinieken bieden bijvoorbeeld de FUE-methode aan en gebruiken eigen verzonnen benamingen. Dit maakt het vergelijken van verschillende haarklinieken lastiger. In essentie komen al deze variaties echter neer op het plaatsen van incisies in de hoofdhuid met een specifiek type gereedschap.

Sommigen beweren ook stamceltherapie te gebruiken, wat in theorie zou zorgen voor een onuitputtelijke bron van haarfollikels. Als een dergelijke baanbrekende methode echt zou bestaan, zou kaalheid inmiddels al zijn opgelost. Dus laat u hierdoor niet van de wijs brengen.

Een eerlijk advies en transparantie zijn van groot belang bij het selecteren van een haartransplantatiekliniek. Het is raadzaam om uitgebreid onderzoek te doen en meerdere adviesgesprekken te voeren met diverse aanbieders. Zo kunt u inzicht krijgen in de verschillende behandelmethoden, technieken en kosten.

Om het eenvoudiger te maken, kunnen de verschillende technieken worden ingedeeld in drie methoden:

1. Folliculaire Unit Transplantatie (FUT):
Dit is de traditionele methode waarbij een haarfollikelstrip wordt verwijderd uit het donorgebied. Vervolgens worden individuele haarfollikels geëxtraheerd en naar het ontvangstgebied getransplanteerd. Deze methode veroorzaakt een lineair litteken in het donorgebied en vergt een pijnlijk herstelproces. Deze methode is minder populair geworden en wordt nog zelden toegepast.

2. Folliculaire Unit Extractie (FUE):
Dit is een overkoepelende term waarbij individuele haarfollikels één voor één uit het donorgebied worden gehaald met een chirurgische boor. Vervolgens worden kleine incisies gemaakt in het ontvangstgebied om de grafts met een pincet te implanteren. De specifieke naam van deze methode hangt af van het type mesje dat voor de incisies wordt gebruikt, zoals Micro-FUE of Saffier-FUE. Deze laatste methode gebruikt zeer scherpe saffiermesjes voor de incisies, wat resulteert in het besteesthetisch eindresultaat wanneer gebruik wordt gemaakt van het plaatsen van incisies.

3. Direct Hair Implantation (DHI):
Bij DHI worden de grafts individueel geoogst, vergelijkbaar met FUE. Echter, de implantatie van de grafts gebeurt op een geheel andere wijze, waardoor DHI als een aparte methode wordt beschouwd. DHI biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden, zoals directe plaatsing in het ontvangstgebied, bescherming van de grafts tijdens het plaatsen en nauwkeurige implantatie met behulp van de Choi-implanter. DHI geeft daardoor het meest natuurlijk ogende eindresultaat en biedt de hoogst mogelijke haardichtheid met een haartransplantatie.

Hoewel DHI grote voordelen heeft ten opzichte van de andere bestaande methoden, hangt het succes van een haartransplantatie af van verschillende factoren, zoals de ervaring van het team, de kwaliteit van het donorgebied en het herstelproces na de procedure. Een deskundig en ervaren haartransplantatieteam kan zowel met FUE als met DHI een prachtig eindresultaat behalen. Niettemin hebben we uit onze eigen jarenlange ervaring geleerd dat DHI momenteel de meest geavanceerde haartransplantatiemethode is en het mooiste eindresultaat biedt.

Wat is een graft?
Een graft is een stukje huid dat één tot wel vier gezonde haarfollikels kan bevatten. Het is belangrijk op te merken dat een graft niet gelijk staat aan één haar, maar eerder minimaal één tot vier haren bevat. Deze grafts worden tijdens de behandeling uit het donorgebied gehaald en vervolgens getransplanteerd. Tijdens onze procedures scheiden we het merendeel van de grafts in individuele haren om te implanteren. Dit stelt ons in staat om een natuurlijker en esthetisch mooier eindresultaat te bereiken.
Wat is een haarsparende of ongeschoren haartransplantatie?
Direct Hair Implantation (DHI) wordt ook wel de haarbesparende of ongeschoren haartransplantatiemethode genoemd. Dit is de meest recente ontwikkeling op het gebied van haartransplantatietechnieken. Bij deze methode wordt doorgaans alleen het donorgebied (waaruit gezonde haarfollikels worden geoogst) geschoren. In gevallen waarbij iemand lang haar heeft in het donorgebied, kan het haar zelfs zo worden geschoren dat het over het geschoren gebied valt, waardoor het niet eens zichtbaar is.

Het opvallende is dat het ontvangstgebied, waar de haarfollikels worden getransplanteerd, in principe niet geschoren hoeft te worden. Dit komt doordat er geen kanalen (incisies) worden gemaakt in dit gebied. Bij DHI worden de haarfollikels één voor één direct geplaatst met behulp van een speciaal apparaat, de Choi-implanter. Deze methode stelt onze specialisten in staat om individuele haarfollikels tussen het bestaande haar te implanteren, zonder incisies of enige schade aan de hoofdhuid.

De DHI-behandeling vereist uiterste precisie, maar dankzij ons ervaren team kunnen we zelfs grote aantallen grafts (tot 5000 grafts in één sessie) transplanteren.

Deze methode is geschikt voor iedereen die snel weer hun normale leven willen oppakken met een natuurlijk ogend kapsel. We merken dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen voor deze methode kiezen. Dit komt doordat ze liever geen geschoren kruin of voorhoofd willen hebben.

Wat is een haartransplantatie?
Op dit moment is haartransplantatie de meest gebruikelijke cosmetische ingreep om haarproblemen aan te pakken. Tijdens de behandeling worden gezonde haarzakjes, ook wel grafts genoemd, verplaatst vanuit het donorgebied van uw hoofd naar de gebieden waar uw haar dunner is geworden of volledig is uitgevallen. Dit wordt gedaan omdat de haarzakjes op die plekken niet langer voldoende groeien of zelfs helemaal zijn verdwenen. Het inbrengen van deze grafts wordt uitgevoerd door ons gespecialiseerde team en vindt plaats op poliklinische basis. Na de behandeling kunt u gewoon naar huis gaan.

Het gebruikelijke donorgebied is vaak de haarkrans aan de achterzijde van uw hoofd. Deze haren hebben een andere structuur en zijn niet gevoelig voor het eerder genoemde DHT-hormoon, dat haaruitval veroorzaakt. Hierdoor blijven de getransplanteerde haarzakjes uit het donorgebied gedurende uw hele leven voldoende haren produceren. Echter, naarmate de jaren verstrijken, kan uw haardos op een natuurlijke manier dunner worden, wat een normaal onderdeel is van het verouderingsproces bij mensen.

Welke kliniek?

Ons team

Een deel van ons team haartransplantatie specialisten zijn van Turkse komaf, maar wonen en werken al geruime tijd in Nederland. Zij zijn in vaste dienst bij Hairtec Haarkliniek en dus geen tijdelijk ingehuurde krachten die worden ingevlogen, zoals vaak in Nederland het geval is. Gedurende het nazorgtraject zult u het team regelmatig terugzien.

Onze keuze voor deze ervaren specialisten is ingegeven door medische overwegingen. In Turkije worden, in tegenstelling tot Nederland, specifieke medische opleidingen (op HBO- en WO-niveau) aangeboden voor haartransplantatiespecialisten.

Dankzij de bloeiende cosmetische sector in Istanbul staat het land aan de top van innovatieve technieken. Hierdoor bent u verzekerd van een team dat een specifieke medische opleiding heeft genoten, actuele kennis en training heeft en ruime ervaring opgedaan met de Saffier FUE- en DHI-methode. En op het gebied van DHI kunt u er vanuit gaan dat wij dè specialist zijn in Nederland met de meeste ervaring en kwalitatief beste resultaten.

Deze vakbekwame collega’s voeren alle handelingen uit onder toezicht en verantwoordelijkheid van de hoofdarts van Hairtec Haarkliniek. Ons team van artsen is in Nederland opgeleid en heeft uiteraard een BIG-registratie.

U kunt er dan ook op vertrouwen dat u altijd de meest geavanceerde haartransplantatietechnieken ontvangt die worden uitgevoerd door een deskundig en gespecialiseerd team, dat voldoet aan de strenge medische standaarden die in Nederland gelden voor kwaliteit en veiligheid. Daar staat Hairtec Haarkliniek garant voor.

Reconstructie van uw haar na een onjuist uitgevoerde haartransplantatie?
Regelmatig ontvangen we mensen die elders eerder een haartransplantatie hebben ondergaan maar niet tevreden zijn met het eindresultaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een te lage haardichtheid, een asymmetrische haarlijn die niet goed past bij het gezicht, gebruik van meervoudige grafts in de voorste haarlijn en/of overmatige uitputting van het donorgebied. Allemaal signalen waardoor het overduidelijk is dat er een haartransplantatie heeft plaatsgevonden. Deze mensen streven daardoor naar verbetering van hun huidige situatie en hebben het vertrouwen verloren in de eerste haarkliniek door hun eerdere ervaring en komen ons dan bezoeken.

Hairtec heeft zich gespecialiseerd in complexe haarreconstructies en heeft gedurende de jaren aanzienlijke expertise opgebouwd op dit gebied. In dit soort gevallen streven wij ernaar om, met inachtneming van de wensen van de patiënt en de beschikbare mogelijkheden, een reconstructie van het kapsel uit te voeren.

Dus als u zelf twijfels heeft over een eerdere haartransplantatie of als u er zeker van bent dat er iets mis is gegaan, kunnen we na een grondige haaranalyse u adviseren over de mogelijkheden.

Waarom zijn aangeboden haartransplantatie behandelingen in het buitenland goedkoper?
Binnen de aanbieders van haartransplantaties zijn er ook tussenpersonen met Nederlandse websites die behandelingen in het buitenland aanbieden, ook wel “hairhunters” genoemd. De prijs van een behandeling hangt deels af van de kosten die een kliniek heeft voor zaken als locatie, personeel, materialen, enzovoort. Hierdoor kunnen sommige buitenlandse klinieken scherpere prijzen hanteren. Het is echter belangrijk op te merken dat prijs niet altijd een indicatie is van kwaliteit. Vooral in Turkije zijn gerenommeerde klinieken gespecialiseerd in haartransplantaties. Het is echter essentieel om rekening te houden met mogelijke bijkomende kosten, zoals vliegtickets, verdoving, nazorgmiddelen, enzovoort. Bovendien is het zeer aan te raden om in het eerste jaar na de behandeling regelmatige controles te ondergaan om het herstel en de voortgang te monitoren.

Een ander aspect om in overweging te nemen is dat bij complicaties in het buitenland, persoonlijke ondersteuning van de kliniek bemoeilijkt. Vertegenwoordigers in Nederland zijn vaak niet medisch geschoold op hartransplantaties en zullen u in geval van problemen vaak doorverwijzen naar uw huisarts.

Bij het vergelijken van prijzen zult u opmerken dat onze tarieven scherp concurrerend zijn, zeker als u alle kosten (inclusief reis en verblijf) van een behandeling in het buitenland meerekent.

Wat is de beste haarkliniek in Nederland?
In Nederland is er een wildgroei van haartransplantatieklinieken. Er zijn klinieken die het gehele behandeltraject binnen Nederland uitvoeren, evenals tussenpersonen (“hairhunters”) die adviseren over behandelingen in het buitenland. Meestal in Turkije, waar de kosten doorgaans lager zijn, maar u geen zekerheid heeft over de hoge Nederlandse medische standaard.

De beslissing voor een kliniek is grotendeels een persoonlijke keuze die gebaseerd is op uw eigen gevoel. Als u echter zoekt naar een team dat mooie resultaten behaald, dan staat Team Hairtec daarvoor garant. Volgens de feedback van onze patiënten die meerdere behandelingen in verschillende klinieken hebben ondergaan, wordt Hairtec door hen gewaardeerd als de beste haartransplantatiekliniek van Nederland.

Ons team van hairtechnicians heeft uitgebreide ervaring opgedaan in diverse haarklinieken, wat heeft geleid tot een rijke en gevarieerde werkachtergrond. We zijn getraind in de nieuwste haartechnieken en zijn bedreven in het creëren van een natuurlijke en esthetische haarlijn. Daarnaast hebben we een eigen procedure ontwikkeld die bijdraagt aan een versneld genezingsproces van de huid, zodat u sneller kunt genieten van uw vernieuwde haardos.

De behandeling

Is de behandeling pijnlijk?
De meeste patiënten melden na de behandeling dat ze deze niet als pijnlijk hebben ervaren. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. Daarom passen we een plaatselijke verdoving toe op het te behandelen gebied. Vervolgens zorgen we ervoor dat de verdoving goed is ingewerkt.

Na de behandeling moet uw huid herstellen en het kan zijn dat u last krijgt van jeuk. We hebben passende middelen beschikbaar om hiermee om te gaan.

Kan ik vrij bewegen tijdens de behandeling?
Tijdens de behandeling wordt u verschillende keren in verschillende posities geplaatst. Dit geeft u de gelegenheid om even uw benen te strekken. Bovendien kunt u tussendoor natuurlijk gebruikmaken van het toilet. In geval van langere behandelingen bieden we u ook een lunch aan, zodat u even kunt zitten en een korte wandeling kunt maken.
Waar moet ik vooraf rekening mee houden?
Het is aanbevelenswaardig om het gebruik van alcohol, nicotine en drugs twee weken voor aanvang van de behandeling te staken of aanzienlijk te verminderen. De dag voor de behandeling wordt aangeraden om cafeïne houdende drank (koffie, thee, etc), energie- en koolzuurhoudende drank te vermijden.
Word ik onder narcose gebracht?
Nee, onze haarimplantatie behandelingen worden altijd uitgevoerd onder lokale verdoving.

We beginnen met een naaldloze verdovingstechniek met behulp van de ‘Dermojet- injection’. Dit is een speciaal medisch apparaat dat met behulp van luchtdruk een kleine hoeveelheid verdovingsmiddel door de opperhuid heen spuit. U zult hier nauwelijks iets van voelen. Vooral patiënten die bang zijn voor naalden vinden deze voorbehandeling vaak prettig.

Nadat uw hoofdhuid oppervlakkig verdoofd is, wordt er extra verdoving toegediend in de te behandelen gebieden. Dit gebeurt met zeer dunne injectienaalden om de diepere lagen van uw hoofdhuid te bereiken en ervoor te zorgen dat u tijdens de behandeling geen pijn voelt. Hiermee zorgen we ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk voor u verloopt.

Tijdens de haartransplantatie heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van ons mediaportaal, waar u televisie kunt kijken of naar muziek kunt luisteren.

Zijn er risico’s verbonden aan een haartransplantatie?
Alle behandelingen bij Hairtec Haarkliniek worden strikt uitgevoerd onder medisch toezicht van onze eigen artsen en door ervaren en goed opgeleide specialisten. We maken uitsluitend gebruik van speciaal ontworpen en gesteriliseerde instrumenten. Voorafgaand aan elke behandeling wordt er een medische vragenlijst afgenomen om te bepalen of u geschikt bent voor een haartransplantatie. De arts voert ook algemene tests uit om uw geschiktheid te bevestigen en om mogelijke complicaties te identificeren en te voorkomen. Hierdoor wordt het risico tot een minimum beperkt.

Bovendien schrijft de arts tijdens het herstelproces medicijnen voor om het genezingsproces te bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase te minimaliseren. Uw veiligheid en het behalen van een succesvol resultaat hebben onze hoogste prioriteit.

Na de behandeling

Aparte wachtkamer voor uw reispartner
Wij raden onze patiënten aan om zich te laten brengen en ophalen door een reispartner, omdat u vooraf mogelijk gespannen bent en achteraf moe kunt zijn van de gehele dag. Er bestaan voor uw reispartner leuke gelegenheden om in de omgeving te bezichtigen en naast de kliniek ligt een mooi natuurrecreatiepark om in te wandelen. Maar soms wil men liever dichtbij de patiënt blijven. In dat geval bieden wij de mogelijkheid van onze wachtkamer aan waarvan gebruik kan worden gemaakt. De gasten hebben daarbij de beschikking over een comfortabele zithoek. Ook krijgt men, indien de behandeling rond het middaguur gepland staat gepland, een lunch aangeboden die zij samen met u kunnen nuttigen. U dient tijdig aan te geven dat u gebruik wenst te maken van deze extra (gratis) service, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
Hoe lang blijven de haren groeien en zitten?
Het donorgebied op de achterzijde van uw hoofd in de haarkrans is een gebied waar levenslang haar blijft groeien. Door het verplaatsen van de grafts uit dat gebied bent u verzekerd dat de haargroei levenslang behouden blijft. Wel krijgen ook deze haren te maken met het algemene verouderingsproces, wat betekent dat ook dit haar op latere leeftijd dunner wordt.
Hoe lang duurt het genezingsproces?
Na ongeveer tien dagen is het donorgebied volledig hersteld van de behandeling en kunt u de meeste activiteiten weer uitvoeren. Gedurende de tiendaagse controle wordt bekeken of het genezingsproces voorspoedig verloopt en worden eventueel aanvullende medicijnen voorgeschreven.
Is het mogelijk om een litteken of brandwond te camoufleren met een haartransplantatie?
Om verschillende redenen kunt u de wens hebben om bepaalde plekken op uw hoofd te camoufleren. Dit kan het gevolg zijn van medische aandoeningen, brandwonden, littekens of zelfs van het bekende kale gebied dat ontstaat na een ouderwetse FUT haartransplantatie behandeling.

Binnen Hairtec Haarkliniek kunnen we succesvol littekenweefsel behandelen en er haarzakjes opnieuw implanteren. Het succes van deze behandeling hangt echter af van verschillende factoren, zoals de bloedcirculatie in de huid, de gezondheid van het donorgebied en uw algehele gezondheid. We bespreken deze aspecten graag uitgebreid met u tijdens een adviesgesprek. Als we van mening zijn dat het gewenste resultaat niet haalbaar is, zullen we uiteraard de behandeling afraden.

In de meeste gevallen raden we aan om vóór de behandeling een kuur voor receptorbehandeling te ondergaan. Deze kuur draagt bij aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid, met specifieke aandacht voor het getroffen gebied. Dit kan het succes van de uiteindelijke behandeling bevorderen.

Is het verantwoord om direct na de behandeling een voertuig te besturen?
De behandeling kan vermoeiend voor u zijn, daarom raden we ten zeerste af om zelf een voertuig te besturen na de behandeling.
Is te zien als ik een haartransplantatie behandeling heb ondergaan?
De eerste dagen na de behandeling kunt u lichte zwellingen (oedeem) op uw voorhoofd ervaren. Deze zwellingen zullen na ongeveer een week vanzelf verdwijnen. Bovendien zullen er zeer kleine wondjes zichtbaar zijn in zowel het donorgebied als het behandelde gebied. Deze wondjes zullen ook vanzelf genezen binnen ongeveer tien dagen. Na deze periode zal er geen zichtbaar teken meer zijn van de ondergane behandeling.
Kan ik na de behandeling meteen werken?
Het is vooral voor uw eigen comfort aan te raden om gedurende de eerste week na de behandeling thuis te blijven. Dit komt doordat u mogelijk te maken krijgt met zwellingen. Daarnaast kunt u zeker korstvorming verwachten op de wondjes op uw hoofdhuid.

Prijsbewust kiezen

Heeft Hairtec ook tijdelijke prijsacties?
Sommige klinieken hanteren bewust hoge prijzen en maken continu gebruik van prijsacties om een gevoel van voordeel te creëren. Wij volgen echter een andere benadering. Onze tarieven zijn al zeer concurrerend geprijsd, zodat we een voortdurend gunstige prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Als u ons vergelijkt met andere klinieken in Nederland, zult u dit zelf ook ondervinden.

Bovendien kunnen prijsacties uiteindelijk leiden tot ontevredenheid bij mensen die wel de reguliere prijs hebben betaald. Wij streven er altijd naar om dit gevoel te vermijden. Bij Hairtec kunt u erop vertrouwen dat u de beste kwaliteit krijgt tegen de meest betaalbare prijs. Dit maakt deel uit van ons transparante prijsbeleid.

Is het mogelijk om de behandeling in termijnen af te betalen?
Ja, dat is zeker mogelijk. We hebben een samenwerking met Cosmetic Finance, een gespecialiseerde aanbieder van cosmetische financieringsdiensten. Als u meer informatie wilt of een aanvraag online wilt indienen, kunt u vrijblijvend contact opnemen via www.cosmeticfinance.nl. Het is belangrijk op te merken dat uw lening rechtstreeks met de kredietverstrekker wordt afgehandeld en dat Hairtec daar geen rol in speelt.
Kunnen de kosten van de behandeling door de zorgverzekeraar worden vergoed?
Een haartransplantatie is over het algemeen een cosmetische ingreep en wordt doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars. Als het haarverlies echter het gevolg is van een ongeval of een brandwond, zou u eventueel in aanmerking kunnen komen voor vergoeding. Voor meer duidelijkheid hierover is het aan te raden om eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Kunnen de kosten van de behandeling worden afgetrokken van de belasting?

Voor de belastingdienst geldt dat een haartransplantatie wordt beschouwd als een vrijwillige cosmetische ingreep en daarom niet kan worden opgevoerd als aftrekpost. In zeldzame situaties kan er echter mogelijk (gedeeltelijke) terugvordering plaatsvinden, maar hiervoor moet er een directe medische oorzaak zijn voor het haarverlies. Als dit het geval is, is het raadzaam om eerst contact op te nemen met een belastingadviseur om de mogelijke opties te bespreken.

Transparant advies over de kosten
Tijdens het adviesgesprek beoordelen we nauwkeurig hoeveel grafts er maximaal kunnen worden geoogst, zonder het donorgebied onnodig uit te putten. Als bijvoorbeeld blijkt dat het aantal maximaal haalbare grafts rond de 3100 ligt, zullen we u adviseren om te kiezen voor het pakket van 2500 tot 3000 grafts. Op die manier voorkomen we dat u voor slechts 100 extra grafts aanzienlijk meer zou moeten betalen, wat niet in verhouding staat tot de prijs en kwaliteit. Dit is een voorbeeld van ons beleid van transparante prijzen en eerlijke behandeling.
Waarom biedt Hairtec geen maximum aantal grafts voor een vaste prijs aan?
U heeft wellicht wel eens een advertentie gezien waarin een vast tarief wordt aangeboden voor het maximale aantal grafts. Bepaalde klinieken maken gebruik van dergelijke prijsstrategieën.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we niet de intentie hebben om alle klinieken die zulke prijsacties aanbieden over één kam te scheren. Desalniettemin merken we op dat dit soort benaderingen enkele inherente nadelen kunnen hebben, waarvan u zich als toekomstige patiënt bewust moet zijn.

Een haartransplantatie is namelijk een gespecialiseerde medische ingreep die aanzienlijke kennis en ervaring vereist om met succes te worden uitgevoerd. Hierbij hoort een juiste behandelingsmethode waarbij zowel de zorg voor de patiënt als de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat centraal staan. Het onnodig oogsten van een groot aantal grafts kan leiden tot uitputting van het donorgebied, wat ook wel bekendstaat als “overharvesting”. Dit brengt het risico met zich mee dat er onvoldoende donoreenheden overblijven voor een eventuele tweede ingreep (als die ooit gewenst zou zijn). Dit kan daarnaast resulteren in kale plekken in het donorgebied, waardoor het haar niet langer gelijkmatig kan groeien. Het is essentieel om een balans te vinden tussen het oogsten van voldoende grafts voor het beoogde resultaat en het behoud van een natuurlijke uitstraling.

Het feit dat er een vaste prijs wordt aangeboden, betekent dus niet automatisch dat u voordeliger en kwalitatief beter uit bent. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat u niet het maximale aantal grafts nodig hebt. Daarom kan het in veel gevallen financieel gunstiger zijn om te kiezen voor een kleinere behandeling. Bovendien is dit vaak ook wenselijker voor uw situatie.

Wat kost een haartransplantatie?
De kosten van een haartransplantatie variëren afhankelijk van de gekozen behandelmethode en het benodigde aantal grafts om aan uw haarwensen te voldoen.

Bij ons wordt de prijs gebaseerd op het aantal gewonnen grafts uit het donorgebied. In tegenstelling tot het betalen per haar, profiteert u van het feit dat u per graft betaalt. Dit heeft aanzienlijke voordelen, omdat grafts met meerdere haren ervoor kunnen zorgen dat we het gewenste resultaat behalen met een lager aantal grafts, wat ook kostenbesparend voor u is.

Tijdens het adviesgesprek ontvangt u een duidelijk overzicht van de totale kosten. U zult merken dat wij in Nederland zeer concurrerend geprijsd zijn, terwijl we toch vasthouden aan onze hoge kwaliteitsnormen.

Eindresultaat

Krijg ik een garantie op de behandeling?
Een haartransplantatie is een bewezen methode om blijvend herstel te bieden aan gebieden waar uw haar is uitgevallen. Ons vertrouwen in de kwaliteit van onze behandelingen wordt weerspiegeld in onze levenslange groeigarantie op de geplaatste haren. Mochten er eventuele tekortkomingen optreden, dan zorgen wij (indien medisch mogelijk en verantwoord) kosteloos voor volledig herstel van de betreffende zone(s). U ontvangt in dat geval ook opnieuw hetzelfde nazorgtraject van ons.
Wanneer is het eindresultaat van de haartransplantatie behandeling zichtbaar?
Doorgaans kunt u na twaalf maanden het beoogde resultaat ervaren. Daarom voeren wij een jaar na de behandeling de finale controle uit, waarbij we samen met u bekijken of het beloofde eindresultaat behaald is. En zo niet, dan gaan we samen bekijken hoe we dat alsnog kunnen behalen.

Benieuwd of uw wens realiseerbaar is bij Hairtec Haarkliniek?

Wij komen graag met u in contact voor een advies op maat. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op om uw adviesgesprek in te plannen.