• Home
  • 9
  • Wenkbrauw transplantatie

Wenkbrauw transplantatie

  • Esthetisch resultaat
  • Geen incisies, dus geen littekens
  • Sneller herstel van de wenkbrauwen

Het mooier maken van uw wenkbrauwen is een ingreep waar u misschien jaren over heeft nagedacht en nu eindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden u graag in dit proces, want uw wens voor vollere en mooier ogende wenkbrauwen kan door ons uitstekend worden uitgevoerd met een haartransplantatie die snel en pijnloos is. Daarna kan u levenslang genieten van uw nieuwe uiterlijk. Bij het ontwerpen van de wenkbrauwen besteden wij veel aandacht aan de plaatsing van de haren, de vorm van uw gezicht, de leeftijd en wensen. Daarmee creëren wij een natuurlijk en esthetisch uiterlijk.

In principe verloopt een wenkbrauw transplantatie hetzelfde als bij een DHI haartransplantatie op het hoofd. Voor de wenkbrauwen hanteren wij altijd de DHI methode, omdat dit een verfijnder eindresultaat geeft en minder ingrijpend is voor de huid. Daardoor herstelt u al binnen een paar dagen en bent snel weer in staat om alles te doen.

Om een natuurlijk resultaat te bereiken worden uitsluitend grafts gebruikt die bestaan uit enkelvoudige haartjes. Het aantal benodigde haartjes wordt vastgesteld op basis van de huidige wenkbrauw en de door u gewenste ideale vorm. Daarnaast kan, als het haar op uw achterhoofd lang genoeg is, het donorgebied met de bovenliggende haren worden afgedekt. Op deze wijze blijft uw kapsel in hetzelfde model, terwijl er voldoende grafts worden verzameld voor implantatie van de wenkbrauwen. Wenkbrauwen zijn qua haarstructuur fijner van aard, daarom gebruiken wij haarzakjes die in het gebied langs uw oren groeien, omdat die ongeveer dezelfde structuur hebben.

Hoewel de procedure uiterste precisie vereist, is het een snelle en volledig pijnloze procedure met gebruik van plaatselijke verdoving. Wij hebben veel ervaring met deze methode opgedaan en hebben deze naar eigen inzicht verder geïnnoveerd. Daardoor kunnen wij nóg betere resultaten bereiken en behoren zichtbare littekens tot het verleden, waardoor uw omgeving positief zal reageren op uw keuze. 

Tijdens het adviesgesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en beoordelen wij of wij u daarin tegemoet kunnen komen. Tot nu toe zijn veel tevreden vrouwen u voorgegaan. Wilt u meer informatie over de wenkbrauw behandeling in onze kliniek? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Wenkbrauw transplantatie Stappen

Stap 1 Adviesgesprek

Een wenkbrauwtransplantatie wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek al uw vragen stellen, wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en uw haar conditie of u in aanmerking komt voor een wenkbrauwtransplantatie en geeft u uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat.

Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later na de behandeling gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wij volgen u daarna een jaar lang met periodieke controles om zeker te zijn van het gewenste en beloofde eindresultaat na een jaar.

Stap 2 De behandeling

Hieronder krijgt u kort uitleg over de verschillende stappen gedurende een wenkbrauw transplantatie. Tijdens het adviesgesprek gaan we dieper in op de details.

Winning van de gezonde haarzakjes

Hoewel de procedure uiterste precisie vereist, is het een relatief snelle en volledig pijnloze procedure met gebruik van plaatselijke verdoving. Voor een wenkbrauwtransplantatie hanteren wij de DHI methode, omdat we daar de beste resultaten mee behalen.

Tijdens de start van de behandeling worden de geschikte haarzakjes uit het donorgebied gewonnen. Deze haarzakjes worden ook wel “graft” genoemd. Het donorgebied bevindt zich doorgaans op de achterzijde van uw hoofd, wat de haarkrans wordt genoemd en bestaat uit haren die ongevoelig zijn voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. Dit haar heeft daardoor de eigenschap dat het levenslang door blijft groeien.

De extractie van de grafts gebeurt onder volledige lokale verdoving en worden één voor één gewonnen met een chirurgisch boortje met zeer dunne holle naalden. Zo wordt er zo weinig mogelijk beschadiging gegeven aan uw hoofdhuid. Wij hanteren de kleinste naalden in diameter (doorgaans 0.5 of 0.6 mm) om het juiste effect te bereiken en zoveel mogelijk gezonde haren te winnen.

Preparatie van de grafts

De grafts worden direct na de extractie opgeslagen in een door ons ontwikkelde speciale conserveringsvloeistof bestaande uit groeifactoren en bioactieve eiwitten die een natuurlijke boost creëren, zodat de grafts gezond en volledig levensvatbaar blijven voor plaatsing. De grafts worden ook gekoeld, zodat het afstervingsproces (cel metabolisme) danig wordt vertraagd en een veel grotere overlevingskans ontstaat.

Voor de wenkbrauwen worden alleen enkele haartjes geplaatst, dus daarmee kan soms tot drie keer zoveel haren worden gewonnen en kunnen wij met beduidend minder grafts uit uw donorgebied een mooi eindresultaat bereiken. Door het werken met heel dunne naaldjes borgen we ook dat u geen zichtbare littekens op uw huid krijgt.

Plaatsen van de grafts

Aansluitend wordt met behulp van de Choi-implanter de gewonnen haartjes direct geïmplanteerd in uw wenkbrauwen. Daarbij wordt rekening gehouden met het gewenste model en haardichtheid. De getransplanteerde haren blijven levenslang groeien, omdat de haren binnen de haarkrans een andere genetische aanleg hebben dan de haren op de rest van uw hoofd.

Duur van de behandeling

De wenkbrauw haartransplantatie vraagt om specifieke deskundigheid. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts, maar gemiddeld duurt een wenkbrauw behandeling 3 tot 4 uur.

Stap 3 Nazorg

Een wenkbrauwtransplantatie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Desalniettemin worden alle behandelingen van Hairtec uitgevoerd onder strenge medische toezicht en door ervaren en getrainde specialisten. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorgprotocol, zodat u vlot herstelt met minimaal kans op complicaties.


Voordat u een behandeling ondergaat, wordt met behulp van de medische vragenlijst vastgesteld of u geschikt bent voor een wenkbrauw transplantatie en om complicaties te voorkomen. De arts voert daarbij ook testen uit om dat te toetsen. Zo wordt het risicogehalte gemitigeerd tot een minimum. Daarnaast krijgt u gedurende het nazorgtraject medicijnen voorgeschreven die het genezingsproces bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase uit te sluiten.


Voor wat betreft het genezingsproces van uw gezicht moet u rekenen op een herstel van ongeveer tien dagen. In deze periode is uw huid nog in herstel en heeft extra aandacht en zorg nodig om het beste eindresultaat te bereiken. Het is volkomen normaal dat er na de behandeling roodheid en zwellingen in het behandelde gebied zichtbaar zijn. Ook kunt u last hebben van lichte napijn die vanzelf (of met het innemen van een paracetamol) overgaat. U krijgt van ons een compleet nazorgpakket dat uw herstel comfortabeler maakt. Daarin geven we ook bruikbare informatie en hulpmiddelen om eventuele jeuk te verzachten.

Mocht u ergens gedurende het nazorgtraject medisch gerelateerde vragen hebben, dan kunt u 24/7 contact opnemen met het telefoonnummer dat u van ons ontvangt.

Wenkbrauwtransplantatie

Tot 200 grafts

1.500,-

Tot 200-400 grafts

2.000,-

400 – 800 grafts

2.500,-

Om na uw behandeling rekening mee te houden

wenkbrauw-haartransplantatie-in-een-oogopslag
wenkbrauw-haartransplantatie-in-een-oogopslag-mobile
Hoofd team Hairtechnicians

Mevr. A. Gul

Specialist: Saffier FUE, Direct Hair Implementation (DHI) en complexe haarreconstructies

Werkervaring: medische opleiding tot haarspecialist, Esteworld (haarspecialist), Hairworld Istanbul (haarspecialist), Visus Haarkliniek (teamleider haarspecialisten), Nielsen Haarkliniek (teamleider haarspecialisten)

Sinds 2011 ben ik gepassioneerd bezig met het uitvoeren van haartransplantatiebehandelingen. Ik heb mijn ruime ervaring opgedaan bij diverse haarklinieken, waarvan de eerste jaren in Istanboel, dat toch wel wordt beschouwd als dé hoofdstad van haartransplantaties. Sinds 2016 werkte ik in verschillende Nederlandse klinieken om mijn expertise verder uit te breiden. Gedurende deze tijd heb ik vanuit diverse perspectieven veel geleerd over haartransplantatieprocedures, huidtypes, haarziektes en de beste toegepaste technieken.

De voornaamste les die ik in de afgelopen jaren heb geleerd, is het belang van oprecht luisteren naar de wensen van de patiënt. Ik beschouw ons daarbij als een team en samen streven we naar het allerbeste resultaat. Het vervult me met veel voldoening om de twijfels van patiënten te zien veranderen in een grote glimlach wanneer het eindresultaat duidelijk zichtbaar is.

Als hoofd van het team Hairtechnicians van Hairtec Haarkliniek ben ik echt trots op de mooie resultaten die we dagelijks behalen en streef daarbij altijd naar perfectie.

Mrs. Ayşegül

Veelgestelde vragen