• Home
  • 9
  • Wenkbrauw transplantatie

Wenkbrauw transplantatie

  • Esthetisch resultaat
  • Geen incisies, dus geen littekens
  • Sneller herstel van de wenkbrauwen

De wens voor vollere en mooier ogende wenkbrauwen kan door ons heel goed vervuld worden met een behandeling die snel en pijnloos is. Daarna kan u levenslang genieten van uw nieuwe look. Bij het ontwerpen van de plaatsing van de haren besteden wij veel aandacht aan de vorm van uw gezicht, leeftijd en wensen. Daarmee creëren wij een natuurlijk en esthetisch uiterlijk.

Procedure

In principe verloopt een wenkbrauw transplantatie hetzelfde als bij een DHI haardtransplantatie op het hoofd. Want voor de wenkbrauwen hanteren wij enkel de DHI methode, omdat dit een verfijnder eindresultaat geeft en minder ingrijpend is voor de huid. Daardoor herstelt het behandelde gebied al binnen een paar dagen, dus u bent snel weer in staat alles te doen.

Om een natuurlijk resultaat te bereiken worden uitsluitend grafts geselecteerd dat één haartje bevat. Het aantal benodigde grafts wordt bepaald door de mate van dunheid van de bestaande wenkbrauw en de door u gewenste ideale vorm. Daarnaast kan, als het haar op uw achterhoofd lang genoeg is het donorgebied met bovenliggende haren worden afgedekt. Op deze wijze blijft uw kapsel dus in hetzelfde model, terwijl er voldoende grafts worden verzameld voor implantatie van de wenkbrauwen op uw gezicht. Wenkbrauwen zijn qua haarstructuur fijner van aard, daarom gebruiken wij haarzakjes die in het gebied langs uw oren groeien, omdat die ongeveer dezelfde structuur kennen.

Volledig pijnloos

Hoewel de procedure uiterste precisie vereist, is het een snelle en volledig pijnloze procedure met gebruik van plaatselijke verdoving. Wij hebben veel ervaring met deze methode opgedaan en hebben deze naar eigen inzicht verder geïnnoveerd. Daardoor kunnen wij nóg betere resultaten bereiken en behoren zichtbare littekens tot het verleden, waardoor uw omgeving positief zal reageren op uw keuze. Tijdens het adviesgesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en beoordelen wij of wij u daarin tegemoet kunnen komen. Tot nu toe zijn veel tevreden vrouwen u voorgegaan.

Wilt u meer informatie over de wenkbrauw behandeling in onze kliniek? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Stappen

Stap 1 Adviesgesprek

Een wenkbrauw transplantatie is een ingreep waar u misschien jaren over heeft nagedacht en nu eindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden u graag van A tot Z in het proces.

Een wenkbrauw transplantatie wordt bij Hairtec altijd voorafgegaan door een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U kunt in dit persoonlijke gesprek al uw vragen stellen, uw wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken. Onze adviseur beoordeelt op basis van uw wensen en uw haar conditie of u in aanmerking komt voor een wenkbrauw transplantatie en geeft u heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat. Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt die later na de behandeling gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wij volgen u daarna een jaar lang met na-controles om zeker te zijn van het gewenste eindresultaat na een jaar.

Stap 2 De behandeling

Hoewel de procedure uiterste precisie vereist, is het een relatief snelle en volledig pijnloze procedure met gebruik van plaatselijke verdoving. Voor een wenkbrauw transplantatie hanteren wij de DHI methode, omdat we daar de beste resultaten mee behalen. Hieronder krijgt u kort uitleg over de verschillende stappen gedurende een wenkbrauw transplantatie. Tijdens het adviesgesprek gaan we dieper in op de details.

Winning van de gezonde haarzakjes

Hoewel de procedure uiterste precisie vereist, is het een relatief snelle en volledig pijnloze procedure met gebruik van plaatselijke verdoving. Voor een wenkbrauw transplantatie hanteren wij de DHI methode, omdat we daar de beste resultaten mee behalen.

Tijdens de start van de behandeling worden de geschikte haarzakjes (bestaande uit haartjes en hun stamcel) uit het donorgebied gewonnen. Deze haarzakjes worden ook wel “graft” genoemd. Het donorgebied bevindt zich doorgaans op de achterzijde van uw hoofd, wat de haarkrans wordt genoemd en bestaat uit haren die ongevoelig zijn voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. Dit haar heeft daardoor de eigenschap dat het levenslang door blijft groeien.

De extractie van de grafts gebeurt onder volledige lokale verdoving en worden één voor één gewonnen met een chirurgisch boortje met zeer dunne holle naalden. Zo wordt er zo weinig mogelijk beschadiging gegeven aan uw hoofdhuid. Wij hanteren de kleinste naalden in diameter (doorgaans 0.5 of 0.6 mm) om het juiste effect te bereiken en zoveel mogelijk gezonde haren te winnen.

Preparatie van de grafts

De grafts worden direct na de extractie opgeslagen in een door ons ontwikkelde speciale conserveringsvloeistof bestaande uit groeifactoren en bioactieve eiwitten die een natuurlijke boost creëren, zodat de grafts gezond en volledig levensvatbaar blijven voor plaatsing. De grafts worden ook gekoeld, zodat het afstervingsproces (cel metabolisme) danig wordt vertraagd en een veel grotere overlevingskans ontstaat.

Wij hebben per behandelteam specialisten die de grafts splitsen. Voor de wenkbrauwen worden alleen enkele haartjes geplaatst, dus daarmee kan soms tot drie keer zoveel haren worden gewonnen en kunnen wij met beduidend minder grafts uit uw donorgebied een mooi eindresultaat bereiken. Door het werken met heel dunne naaldjes borgen we ook dat u geen zichtbare littekens op uw huid krijgt.

Plaatsen van de grafts

Aansluitend wordt met behulp van de Choi DHI implanter de haartjes direct geïmplanteerd in uw wenkbrauwen. Daarbij wordt rekening gehouden met het gewenste model. De getransplanteerde haren blijven levenslang groeien, omdat de haren binnen de haarkrans een andere genetische aanleg hebben dan de haren op de rest van uw hoofd.

Duur van de behandeling

Deze methode vraagt om specifieke deskundigheid en is tijdsintensief door de gehanteerde methode. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts die bij u worden geplaatst. Maar gemiddeld duurt een wenkbrauw behandeling 2 tot 4 uur. Wij kunnen zo snel te werk gaan, omdat onze teams uit meerdere specialisten bestaan, die gelijktijdig taken van de behandeling uitvoeren.

Stap 3 Nazorg

Een wenkbrauw transplantatie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Desalniettemin worden alle behandelingen van Hairtec uitgevoerd onder strenge medische toezicht en door ervaren en getrainde specialisten. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorgprotocol, zodat u vlot herstelt met minimaal kans op complicaties.

Voordat u een behandeling ondergaat, wordt met behulp van de medische vragenlijst vastgesteld of u geschikt bent voor een wenkbrauw transplantatie en om complicaties te voorkomen. De arts voert daarbij ook testen uit om dat te toetsen. Zo wordt het risicogehalte gemitigeerd tot een minimum. Daarnaast krijgt u gedurende het nazorgtraject medicijnen voorgeschreven die het genezingsproces bevorderen en om complicaties in de postoperatieve fase uit te sluiten.

Voor wat betreft het helingsproces van uw gezicht moet u rekenen op een herstel van ongeveer twee weken. In deze periode is uw huid nog in herstel en heeft extra aandacht en zorg nodig om het beste eindresultaat te bereiken. Het is volkomen normaal dat er na de behandeling roodheid en zwellingen in het behandelde gebied zichtbaar zijn. Ook kunt u last hebben van lichte napijn die vanzelf, of met een paracetamol, overgaat. U krijgt van ons een nazorgpakket dat uw herstel comfortabeler maakt. Daarin geven we ook bruikbare informatie en hulpmiddelen om eventuele jeuk te verzachten.

Mocht u ergens gedurende het nazorgtraject medisch gerelateerde vragen hebben, dan kunt u 24/7 contact opnemen met het telefoonnummer dat u van ons ontvangt.

Wenkbrauwtransplantatie

Tot 400 grafts

1.500,-

400 – 800 grafts

2.000,-
Hoofd team Hairtechnicians

Mevr. A. Gul

Specialisme: Saffier FUE, Direct hair Implementation (DHI) en haarreconstructie
Werkervaring: medische opleiding tot haarspecialist, Esteworld (haarspecialist), Hairworld Istanbul (haarspecialist), Visus Haarkliniek (teamleider haarspecialisten), Nielsen Haarkliniek (teamleider haarspecialisten)

Ik ben sinds 2012 gepassioneerd in het uitvoeren van haartransplantatie behandelingen en heb in meerdere klinieken werkervaring opgedaan. De eerste jaren was dat in Istanboel, wat echt als de hoofdstad van haartransplantatie behandelingen wordt gezien. Sinds 2017 ben ik actief in diverse Nederlandse klinieken om meer ervaring op te doen. Vanuit diverse invalshoeken heb ik veel mogen leren over het uitvoeren van de haartransplantatie, huidtypes, soorten haarziektes en de beste technieken die worden gebruikt. Maar de belangrijkste les die ik in de afgelopen tien jaar heb opgedaan is om écht goed te luisteren naar wat de wens van u is als patiënt. Ik zie ons daarbij als een team en samen gaan we voor het allermooiste resultaat. Het geeft mij veel voldoening om de twijfel die iemand heeft uiteindelijk omslaat in een grote glimlach wanneer het eindresultaat goed zichtbaar is.

Veelgestelde vragen