• Home
  • 9
  • Haartransplantatie Turkije

Haartransplantatie Turkije

Turkije biedt een breed scala aan cosmetische ingrepen en er bestaat een aanzienlijke toestroom van toerisme specifiek gericht op plastische chirurgie. Ook op het gebied van haartransplantaties heeft Turkije internationale bekendheid verworven, waarbij tienduizenden mannen van over de hele wereld jaarlijks naar Istanbul, het ‘haartransplantatiemekka’, trekken voor hun nieuwe haardos.

Haartransplantatie Turkije kosten

Helaas heeft de huidige populariteit aan haartransplantaties in Turkije ook een keerzijde. Naast gerenommeerde en professionele haarklinieken die in Turkije gevestigd zijn -en qua prijs vergelijkbaar met de kosten voor een haartransplantatie uitgevoerd in Nederland- wordt de markt gedomineerd door organisaties die lage prijzen voor haartransplantaties in Turkije aanbieden.

De lage kosten is veruit de belangrijkste reden voor nietsvermoedende consumenten om voor een haartransplantatie in Turkije te kiezen maar zich vaak niet bewust van het potentiële risico dat ze lopen op een erbarmelijke kwaliteit door een slecht uitgevoerde haartransplantatie en/of complicaties, wanneer ze door een onprofessionele kliniek worden geopereerd zonder de juiste nazorg en behandeling.

Daarnaast moet tegenover de lage kosten voor een haartransplantatie in Turkije rekening worden gehouden met diverse (in)directe kosten die gemoeid zijn. Doorgaans worden de hotelovernachtingen wel vergoed door de haarkliniek, maar daarnaast zijn er nog overige kosten, zoals de vliegreis en het extra verlof dat men moet opnemen.

 

Haartransplantatie Turkije, consistentie in kwaliteit?

Maar zoals eerder geschreven zijn er zeker wel een aantal goede haarklinieken gevestigd in Turkije. Dus als u die eenmaal heeft gevonden dient u nog vast te stellen dat diegene waarvan u de voor- en na- foto’s heeft gezien ook daadwerkelijk het team is dat uw haartransplantatie uitvoert. Want veel Turkse haarklinieken werken met verschillende teams en vaak ook met inhuurkrachten. Hierdoor kan het gebeuren dat pas op de ochtend van uw haartransplantatie wordt bepaald welk team u zal behandelen en bestaat de kans dat u niet de kwaliteit ontvangt die u vooraf wel had verwacht. Dus garandeer dat u de kwaliteit ontvangt waarvoor u heeft betaald. Overigens bestaat dit fenomeen ook in Nederland, dus ook dan kunt u deze vraag gerust vooraf stellen.

 

Haartransplantatie Turkije, appels met appels vergelijken

Geïnteresseerden in een haartransplantatie vergelijken vaak de voor- en na- foto’s van websites, omdat ze daarmee een verwachting kunnen hebben van hun eigen resultaat. Indien u dit doet, is het aan te raden om personen te zoeken die ongeveer dezelfde haar situatie hadden als u, maar ook ongeveer dezelfde haardikte en kleur hebben. Daarnaast is ook de soort haartransplantatietechniek van belang voor uw vergelijking. In Turkije wordt vooral de zogenaamde Sapphire (Saffier FUE) haartransplantatie techniek toegepast. Als u al deze factoren meeneemt kunt u enigszins vergelijken wat u bij benadering mag verwachten.

dhi-behandeling-box
saffier-fue-behandeling-box
receptorbehandeling-box

Veelgestelde vragen