Haarverlies na uw haartransplantatie

In de vorige Blog zijn we ingegaan hoe haaruitval te stoppen is. Echter ook ná uw haartransplantatie behandeling kunt u last hebben van (veel) haaruitval. Dit is een veelvoorkomende maar tijdelijke situatie na een haartransplantatie, genaamd post-operatieve telogeen effluvium, ook wel bekend als “shock loss”. Hierbij vallen uw haren in het ontvangstgebied en/of het donorgebied (na ongeveer drie tot vier weken na de haartransplantatie behandeling) “spontaan” uit. Dit kan door u als heel vervelend worden ervaren, maar dit is niet iets om u zorgen over te maken. Wij leggen dat in deze Blog graag verder uit.

Oorzaak
Shock loss ontstaat doordat de haarfollikels een verandering ondergaan in de tijdelijke afname van de bloedtoevoer. Dit is een tijdelijke bijwerking van het genezingsproces en het is volkomen normaal dat getransplanteerd haar na de behandeling uitvalt. Zodra het shockverlies na haartransplantatie afneemt, beginnen de getransplanteerde follikels normaal haar te produceren. Naarmate uw getransplanteerde haar blijft groeien, zal uw nieuwe haar er gezonder en dikker uitzien dan voorheen.

Herstel van haaruitval

Een van de vragen die patiënten in hun hoofd hebben, is hoe de hersteltijdlijn voor haartransplantatie werkt? De hersteltijd na een haartransplantatie is kort. De meeste mensen kunnen na twee tot vijf dagen na de behandeling hun normale dagelijkse leven weer oppakken.

Na de shock loss gaat het haar groeien en binnen een paar maanden kunt u de nieuwe groei beginnen op te merken en het volledige resultaat is na twaalf maanden goed merkbaar.

Wat te doen na een haartransplantatie?

Het wordt afgeraden om cosmetica of lotions te gebruiken na een haartransplantatie. Dat zal meer kwaad dan goed doen. Om deze reden mag niets anders worden gebruikt dan vitamines, supplementen, olieverzorging en shampoos die worden aanbevolen door ons.

Als u zich afvraagt ​​wat de beste vitamines zijn na een haartransplantatie om het genezingsproces te versnellen, dan zijn dat vitaminen A, B, C, D en E. De mate van effect van elk van deze vitaminegroepen op het haar is zeer variabel. Vooral B-vitamines worden heel vaak aanbevolen na haartransplantaties. Daarnaast wordt zink aanbevolen als basissupplement voor iedereen die haar wil verliezen of verzorgen.

In uw adviesgesprek kunt u verder verdiepende vragen stellen inzake dit onderwerp.