Haartransplantatie

Hieronder vindt u meer uitleg over onze werkwijze bij uw haartransplantatie

Haartransplantatie als succesvolle oplossing voor uw haarwens

Haaruitval kan een vervelend gevoel geven. Meestal begint ongewenst haaruitval door een langzaam optrekkende haarlijn en steeds dunner wordend haar. Als dit door u ook als storend wordt ervaren, is het tijd om een succesvolle oplossing te overwegen.

De juiste keuze in het soort haartransplantatie

Nadat we uw wensen in beeld hebben bepalen we samen welke soort haartransplantatie het beste bij u past voor een vollere haardos en een zo natuurlijk mooie haarlijn. Daarbij letten wij ook op specifieke zaken, zoals de richting van uw haargroei, kruin en of de haardichtheid goed past bij de rest van uw haar. Ook houden we rekening met de staat van uw donorgebied en leeftijd. Op basis van deze factoren bepalen wij samen met u wat het best haalbare resultaat is van een haartransplantatie.

De juiste keuze van haarkliniek

Het is best moeilijk om een juiste keuze te maken in de haartransplantatie methode en door welke haarkliniek u de behandeling laat uitvoeren. Het helpt dan ook niet dat er op internet veel tegenstrijdige informatie over haartransplantaties bestaat en de ene kliniek nog stelliger dan de ander beweert dat zij de juiste behandelmethode hebben uitgevonden en/of de beste haarkliniek zijn. Of er wordt u een onbeperkt aantal grafts voor een vaste lage prijs aangeboden, terwijl het juist van cruciaal belang is om met zo weinig mogelijk grafts een zo hoog mogelijk resultaat te kunnen bereiken.

Duidelijke en eerlijke communicatie is essentieel voor een succesvolle behandeling en een tevreden patiënt. Daarom draait bij ons alles om betrouwbaarheid en transparantie. U kunt daarbij rekenen op transparantie over het behandelingsproces en te verwachten resultaten. Ons doel is om u in elke stap van het proces te begeleiden, zodat u met vertrouwen de juiste keuze maakt.

HET Team

Eendaagse haartransplantatie behandelingen door ons eigen gespecialiseerde team

Onze haartransplantatie behandelingen zijn poliklinisch en vinden plaats in onze professioneel ingerichte en steriele OK ruimten. Ons ervaren team werkt efficiënt samen, waardoor we de behandeling zo kort en comfortabel mogelijk kunnen maken, zonder concessies aan kwaliteit.

Ons team is ervaren in het uitvoeren haartransplantaties en heeft zich gespecialiseerd in de twee meest geavanceerde technologieën. Wij bieden de Saffier Follicular Unit Extraction (FUE) haartransplantatie aan die onder de bestaande FUE behandelingen het beste resultaat geeft. Daarnaast zijn wij in Nederland de specialist in de Direct Hair Implantation® (DHI) methode die de hoogste haardichtheid bij een haartransplantatie kan bieden en daarmee een nog vollere en natuurlijk ogend kapsel kan geven.

Speciale zorg voor uw haarfollikels

Bij ons worden uw haarfollikels (grafts) met uiterste zorg behandeld en opgeslagen in een door onszelf ontwikkelde conserveringsvloeistof. Daardoor blijven de haarfollikels in optimale conditie, waardoor ze sterker en beter bruikbaar zijn voor implantatie. Bovendien stimuleren we hiermee een snellere groeifase (anagene fase), wat bijdraagt aan een vlotter en natuurlijke herstelproces.

Na het oogsten en conserveren worden de grafts geanalyseerd op het aantal aanwezige haren en worden deze -waar nodig- gescheiden in individuele haren. Dit stelt ons in staat om tot wel drie keer zoveel haren te winnen uit uw donorgebied in vergelijking met het aantal geoogste grafts. Door deze techniek te gebruiken, kunnen we het eindresultaat van de haartransplantatie maximaliseren, zonder onnodige uitputting van het kostbare donorgebied.

Gebruik maken van alternatief donorgebied

Wij zijn ervaren in de techniek waarbij donorharen uit een alternatief donorgebied gebruikt worden. Het haar dat we daarvoor gebruiken is het borsthaar (ter hoogte van de borststreek) of baardhaar (specifiek het gebied onder de kin). Het geoogste haar uit het alternatieve gebied wordt daarbij gemixt met donorhaar van de achterzijde van het hoofd. Deze techniek komt van pas wanneer het reguliere donorgebied op uw achterhoofd (de haarkrans) niet voldoende gezonde grafts bevat om de gewenste haartransplantatie volledig uit te voeren. Door deze innovatieve benadering kunnen we een bredere bron van grafts gebruiken, waardoor we meer mogelijkheden hebben om uw haarwens te realiseren. Tijdens het adviesgesprek kunnen we beoordelen of deze aanvullende techniek voor uw situatie nodig is.

Een sneller genezingsproces na uw haartransplantatie

We minimaliseren het risico op littekenvorming door gebruik te maken van de dunst mogelijke  naaldjes tijdens de haartransplantatie. Daarnaast passen we tijdens de haartransplantatie ook een  receptorbehandeling toe, waardoor het herstel van de wondgenezing wordt versneld en zwellingen voorkomen.

Reconstructie van uw haar na een onjuist uitgevoerde haartransplantatie
Regelmatig ontvangen we mensen die elders eerder een haartransplantatie hebben ondergaan maar niet tevreden zijn met het eindresultaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een te lage haardichtheid, een asymmetrische haarlijn die niet goed past bij het gezicht, gebruik van meervoudige grafts in de voorste haarlijn en/of overmatige uitputting van het donorgebied. Allemaal signalen waardoor het overduidelijk is dat er een haartransplantatie heeft plaatsgevonden. Deze mensen streven daardoor naar verbetering van hun huidige situatie en hebben het vertrouwen verloren in de eerste haarkliniek door hun eerdere ervaring en komen ons dan bezoeken.

Hairtec heeft zich gespecialiseerd in complexe haarreconstructies en heeft gedurende de jaren aanzienlijke expertise opgebouwd op dit gebied. In dit soort gevallen streven wij ernaar om, met inachtneming van de wensen van de patiënt en de beschikbare mogelijkheden, een reconstructie van het kapsel uit te voeren.

Dus als u zelf twijfels heeft over een eerdere haartransplantatie of als u er zeker van bent dat er iets mis is gegaan, kunnen we u na een grondige haaranalyse adviseren over de mogelijkheden.