Gebruik van donorhaar uit alternatief donorgebied?

Bij het streven naar een succesvolle haartransplantatie is er een factor die het grote verschil maakt: een zo hoog mogelijke haardichtheid. Zelfs met een natuurlijke plaatsing van het haar, zal het ontbreken van voldoende haardichtheid het succes van de ingreep grotendeels beperken. Daarom is het vergroten van de haardichtheid het belangrijkste doel bij een haartransplantatie.

Het gebruik van bruikbaar donorhaar uit een alternatief donorgebied?

Hoewel het standaard donorgebied zich op het achterhoofd bevindt, zijn er ook alternatieve donorgebieden die kunnen worden overwogen. Als haarkliniek zijn wij gespecialiseerd in deze bijzondere techniek en kunnen zo meer betekenen voor onze patiënten. In deze blog nemen we u mee naar de mogelijke alternatieve donorgebieden bij een haartransplantatie.

 

Natuurlijkheid verzekerd

 

Naast het traditioneel gebruikte donorgebied op de achterzijde van het hoofd in de haarkrans, maken wij -wanneer nodig- ook gebruik van het lichaamshaar dat groeit op de borst of onderkin. Deze innovatieve techniek, ook wel bekend als “lichaamshaartransplantatie,” stelt ons in staat om betere resultaten te behalen met een verhoogde haardichtheid, terwijl het reguliere donorgebied ontoereikend is.

Een zorgvuldige selectie van de haarzakjes uit deze gebieden zorgt ervoor dat we de gewenste dichtheid kunnen bereiken. Wij houden daarbij in ons behandelplan aan dat we een mix van 70/30 toepassen. Dat wil zeggen 70% van de grafts halen we uit het reguliere donorgebied van het achterhoofd en 30% van de grafts halen we uit het alternatieve donorgebied. Zo is het eindresultaat ook in deze gevallen zeer natuurgetrouw.

 

Baardhaar als donorgebied

 

Baardhaar is het meest toegepaste alternatieve donorgebied bij haartransplantaties. De haarkwaliteit in de baardregio (onderkin) is vaak vergelijkbaar met die op het achterhoofd, waardoor het een uitstekende bron is voor het oogsten van geschikte haarzakjes. Met de juiste technieken kan baardhaar worden gebruikt om de haarlijn, de kruin of andere kale plekken op het hoofd op te vullen. Het gebruik van baardhaar als aanvullend donorgebied biedt daardoor meer grafts en meer mogelijkheden voor mensen met beperkt hoofdhaar.

 

Borsthaar als donorgebied

 

Voor mensen met een beperkte baardgroei kan lichaamshaar een waardevolle alternatieve bron zijn. Delen van het lichaam zoals de borst, rug, benen en armen kunnen haarzakjes bevatten die met succes kunnen worden getransplanteerd. Wij hanteren als haarkliniek alleen borsthaar als alternatief, omdat dit in de praktijk het beste resultaat geeft. Hoewel borsthaar enigszins verschilt van hoofdhaar, kunnen wij het haar zorgvuldig plaatsen teneinde een natuurlijk ogend resultaat te bereiken. We maken hierbij, zoals eerder beschreven, altijd een mix van 70/30% grafts uit het reguliere donorgebied en borsthaar.

 

Conclusie

 

Het ontdekken van alternatieve donorgebieden voor een haartransplantatie opent nieuwe mogelijkheden voor mensen met een beperkt donorgebied van het hoofdhaar of die specifieke esthetische wensen hebben. Baardhaar en borsthaar bieden daarbij goede aanvullingen voor het oogsten van haarzakjes en het bereiken van een natuurlijk en bevredigend resultaat.

Heeft u specifieke vragen over het gebruim van alternatief donorgebied bij uw haartransplantatie? Neem dan contact op met onze balie via 015-7009755, wij beantwoorden graag al uw vragen.

 

Veel gestelde vragen

 

U kunt veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot dit onderwerp vinden in deze sectie.

 

Wat is het belang van haardichtheid bij een succesvolle haartransplantatie?

Haardichtheid speelt een cruciale rol bij het slagen van een haartransplantatie. Een voldoende hoge haardichtheid is essentieel om een natuurlijk ogend resultaat te bereiken.

Welke alternatieve donorgebieden worden overwogen bij haartransplantaties?

Naast het standaard donorgebied op het achterhoofd worden ook alternatieve donorgebieden zoals baardhaar en borsthaar overwogen om meer mogelijkheden te bieden aan patiënten.

Klik hier voor meer informatie

De lichaamshaartransplantatietechniek maakt gebruik van haar van andere delen van het lichaam, zoals borst en onderkin, wanneer het traditionele donorgebied niet voldoende is. Dit helpt om een hogere haardichtheid te bereiken.

Waarom wordt baardhaar vaak gebruikt als alternatief donorgebied?

Baardhaar wordt vaak gekozen omdat de kwaliteit vergelijkbaar is met hoofdhaar. Hierdoor kunnen geschikte haarzakjes worden geoogst en gebruikt voor het opvullen van kale plekken op het hoofd.

Hoe verschilt borsthaar van hoofdhaar en waarom wordt het als alternatief donorgebied gebruikt?

Borsthaar verschilt enigszins van hoofdhaar, maar het kan nog steeds worden gebruikt voor transplantaties. Het wordt beschouwd als een waardevolle bron voor mensen met beperkte baardgroei, en het kan zorgvuldig geplaatst worden om een natuurlijk resultaat te bereiken.