Hoe werkt een haartransplantatie

Kaalheidsproblemen kunnen een tol eisen op iemands zelfvertrouwen en levenskwaliteit. Gelukkig biedt de medische wereld oplossingen in de vorm van haartransplantaties. Maar hoe werkt een haartransplantatie nu precies? Bij Hairtec Haarkliniek nemen we u graag mee in dit fascinerende proces.

hoe-werkt-een-haartransplantatie

Uitgebreide intake

Voordat de transplantatie zelf kan plaatsvinden, doorlopen we een zorgvuldige voorbereidingsfase. Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreken we uw specifieke situatie en wensen in detail. We analyseren uw haargroeipatroon, huidige haarkwaliteit en -dichtheid in diverse zones van het hoofdhaar. Aan de hand hiervan bepalen we de beste strategie en hoeveel grafts (haarzakjes) verplaatst moeten worden.

Onze ervaren professionals zullen u alles uitleggen. Hoe werkt een haartransplantatie? Wat zijn de verschillende beschikbare technieken? En wat is het  te verwachten eindresultaat? We maken realistische voorspellingen en bespreken ook het natraject. Alleen als we uw volledige vertrouwen hebben, gaan we verder met de operatieve planning.

De transplantatie

Dan is het tijd voor de daadwerkelijke transplantatieprocedure. Onder plaatselijke verdoving worden allereerst de benodigde haarzakjes voorzichtig geoogst uit het donorgebied. Dit is meestal de haarkrans aan de achterzijde van het hoofd. Dit haar is namelijk resistent tegen de hormonen die haaruitval veroorzaken.

Ons team maakt gebruik van geavanceerde methodes zoals FUE (Follicular Unit Extraction) voor het oogsten en DHI (Direct Hair Implantation) voor de implantatie. Hierbij worden de haarzakjes één voor één en met uiterste precisie verwijderd. DHI maakt zelfs use van een holle implanter om de grafts rechtstreeks in de hoofdhuid te plaatsen zonder opengesneden kanalen.

De plaatsing

Vervolgens worden de grafts volgens een natuurlijk en symmetrisch patroon overgebracht naar de kale plekken of delen met dun haar. Ze worden in de juiste richting en onder de ideale hoek geplaatst voor een perfecte haarlijn en optimale bloedsomloop. Dit alles gebeurt uiterst zorgvuldig en met de modernste apparatuur, zodat de haarzakjes hun vitaliteit behouden.

Ons team benut geavanceerde technieken om uit elke graft meerdere haarfollikels te extraheren. Op die manier vergroten we de haardichtheid aanzienlijk zonder het donorgebied uit te putten. Bij een maximale sessie kunnen tot 4500 individuele haarfollikels worden getransplanteerd!

Het resultaat

Ondanks deze indrukwekkende aantallen betekent een haartransplantatie géén drastische verandering van de ene op de andere dag. De getransplanteerde haartjes vallen in eerste instantie zelfs uit. Geen paniek, want dit is een normale stap in het fysiologische proces.

Vanaf de derde maand na de transplantatie begint u de eerste donzige nieuwgroei te zien in de behandelde zone. Dit getransplanteerde haar zal zich de komende maanden verder ontwikkelen tot volwaardige, krachtige hoofdharen in uw eigen kleur en textuur. Zo groeit uw nieuwe haardos langzaam maar zeker aan. Totdat deze rond het jaarlijkse evaluatiemoment zijn volle potentieel heeft bereikt.

Deskundig begeleiding en nazorg

Het moge duidelijk zijn dat een haartransplantatie geen simpele ingreep is, maar een jarenlange specialisatie vereist. Bij Hairtec Haarkliniek werken we daarom uitsluitend met gecertificeerde vakmensen die over de benodigde ervaring beschikken. Elke transplantatie voeren we uit met innovatieve precisietechnieken en hoogwaardige apparatuur.

Belangrijker nog is dat we u tijdens het volledige traject intensief begeleiden met een uitgebreid nazorgprogramma op maat. Van voorbereidende medicatie tot controleafspraken op belangrijke mijlpalen. We zorgen dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over uw gezondheid of het gewenste eindresultaat.

Hoe werkt het begin van een haartransplantatie?

Met een uitgebreid intakegesprek om uw situatie en wensen in detail te bespreken en een behandelplan op te stellen.

Waar komen de nieuwe haren vandaan?

Er worden gezonde haarzakjes voorzichtig geoogst uit het resistente donorgebied op uw achterhoofd.

Hoe gebeurt de implantatie?

De grafts worden met precisie geïmplanteerd in de kale zones volgens het natuurlijke haarpatroon en onder de ideale hoek voor een natuurlijk resultaat.

Hoeveel haren worden er getransplanteerd?

Met geavanceerde technieken kunnen tot wel 4.500 individuele haarfollikels in één sessie worden overgebracht.

Wat is het eindresultaat?

Rond het jaarlijkse evaluatiemoment heeft het getransplanteerde haar zijn volle potentieel bereikt voor een natuurlijke, permanente haardos.

Klaar voor een nieuwe start met voller haar?

Een haartransplantatie is een ingrijpende maar zeer effectieve oplossing voor haarproblemen. De vraag “Hoe werkt een haartransplantatie?” is natuurlijk heel begrijpelijk voor velen. Door hier een goed antwoord op te krijgen en deze bij een betrouwbare kliniek te laten uitvoeren, staat niets u meer in de weg om te genieten van een volle, natuurlijke haardos.

Aarzel niet langer en plan een vertrouwelijk adviesgesprek in voor meer informatie over hoe een haartransplantatie uw leven voorgoed kan veranderen!