De juiste kandidaat voor een haartransplantatie behandeling?

Misschien heeft u al jaren verschillende oplossingen geprobeerd, of misschien bent u pas gestart met zoeken naar een oplossing. Hoe dan ook, door aanzienlijk haarverlies of kaalheid kunt u zich minder zelfverzekerd gaan voelen.

Haaruitval man & vrouw, een breed onderkend fenomeen

Bijna 70% van de mannen wereldwijd ervaart een mate van haarverlies voordat ze 50 worden. En ongeveer 30% vrouwen ervaart een vorm van haarverlies voor de overgang en na de overgang loopt dat zelfs op tot 25%. Haarverlies heeft daardoor veel aandacht en er bestaan inmiddels verschillende mogelijkheden om het haar te behandelen, te vervangen of compleet te herstellen. Er zijn zoveel mensen die ermee te maken hebben, maar er zijn ook zoveel mislukte oplossingen op de markt. Maar een haartransplantatie is een bewezen methode die er voor zorgt dat u weer en permanente haardos heeft.

Wat maakt een haartransplantatiespecialist van hoge kwaliteit?

Wanneer u zoekt op het internet naar termen als ‘haartransplantatie’ dan wordt u overstelpt door veelbelovers en zogenaamde specialisten die u een unieke behandeling aanraden. U hebt een oplossing nodig die werkt, maar wetende dat haaruitval en dunner wordend haar snel kan toenemen is actie van belang.

Een bezoek aan een haartransplantatiespecialist is daarom de beste plek om te starten. U wilt daarbij een team dat uw wensen echt begrijpt en gemotiveerd is om het beste resultaat te behalen. Let er ook op dat u post-operatieve zorg nodig heeft. Dus laat u niet verleiden tot de stuntprijzen die vaak in het buitenland worden geadverteerd, al dan niet via tussenpersonen die in Nederland opereren.

Hoe kaal ben ik?

Aan de hand van de Hamilton-Norwood schaal (voor mannen) of de Ludwig schaal (voor vrouwen) kunt u bepalen in welk stadium u zich bevindt. U kunt dan zelf beoordelen welke behandeling voor u van toepassing is. Natuurlijk kunt u daarna een meer uitgebreide en op maat gemaakte behandelplan krijgen tijdens het adviesgesprek met een consulent van Hairtec Haarkliniek.

We hebben de Hamilton-Norwood schaal hieronder verder uitgewerkt.

Type 1 – Terugtrekkende haarlijn: dit kan snel overgaan in type 2-verlies. Aangezien dit het vroegste stadium van haarverlies is, is dit de beste gelegenheid om de progressie te stoppen voordat het zich ontwikkelt tot een groter probleem. Minoxidil is in dit stadium een medicijn wat gebruikt kan worden om het haarverlies te remmen.

Type 2 – Lichte kroonverdunning en verlies: mensen met type 2-haarverlies hebben vaak  opmerkelijk dunner wordend naar de voorkant van de kruin. Hoewel de haaruitval nog niet substantieel is, wordt deze fase vaak onderschat. Het is het beste om snel actie te ondernemen om verder verlies te voorkomen. Aangezien dit een vroeger stadium van haarverlies is, is er nog steeds een aanzienlijk potentieel om al het haar terug te krijgen. Het raadplegen van een professional is noodzakelijk om te bepalen of haarverlies progressief is.

Vanaf dit stadium zijn de opties voor haaruitvalbehandeling, zoals de receptorbehandeling of de XL Hair booster raadzaam.

Type 3 – Licht tot matig haarverlies: kan het beste worden omschreven als licht matig haarverlies. In dit stadium bevindt het dunner wordende haar zich voornamelijk aan de voorkant van de kruin, terwijl er ook tekenen van lichte uitdunning aan de achterkant kunnen zijn. Deze fase bevindt zich op de rand van aanzienlijk, onhandelbaar haarverlies. Het raadplegen van een specialist wordt in dit stadium ten zeerste aanbevolen om verdere problemen te voorkomen. Haartransplantaties zijn in dit stadium veelvoorkomend.

Type 4 – Matig haarverlies: degenen met type 4 haarverlies hebben een substantieel matige hoeveelheid haarverlies. Deze fase kan moeilijk zijn om van te herstellen, maar moet zo snel mogelijk worden gestopt. Stadia voorbij Type 4 zijn steeds moeilijker om terug te komen, omdat het terugwinnen van al het haar met de behandeling steeds minder waarschijnlijk wordt naarmate het haarverlies vordert. Om een ​​optimale haargroei te kunnen krijgen, wordt onmiddellijk specialistisch overleg aanbevolen. Een haartransplantaties in dit stadium komt heel vaak voor en zijn vanaf dit stadium noodzakelijk.

Type 5 – Zwaar haarverlies: mensen met type 5 haarverlies hebben behoorlijk veel haar verloren. In deze fase is het vaak moeilijker om al het verlies terug te krijgen, daarom zijn haartransplantaties en receptorbehandelingen meestal de meest veelbelovende oplossingen met de meest opvallende resultaten.

Type 6 – Aanzienlijk groot haarverlies: bij Type 6 haarverlies is er onmiskenbaar veel haar verloren gegaan en het individu is vaak bijna kaal. Van de voorkant van de kruin tot de achterkant van het hoofd zijn er grote kale of dunner wordende gebieden. Hoewel het een moeilijker stadium is om te behandelen, kan het snel raadplegen van een specialist maximale resultaten opleveren.

Type 7 – Haarverlies over het hele hoofd: van de voorkant van de kruin tot aan de achterkant ontbreekt praktisch al het haar. Dit is de moeilijkste fase om uit terug te komen. Hiervoor zijn minimaal twee behandelingen noodzakelijk om terug te komen tot een lagere positie op de schaal van Norwood.

Bovenstaande schetst slechts een indicatie van de mogelijkheden. Maakt u gerust een vrijblijvende afspraak om uw huidige situatie en eventuele wensen te kunnen bespreken.