Hoe te slapen na een haartransplantatieprocedure

Hoe te slapen na een haartransplantatieprocedure?

Na uw haartransplantatie is het belangrijk dat u de nazorginstructies goed volgt voor een snel herstel. De slaappositie is daarbij belangrijk, want tijdens het slapen bestaat de kans op beschadiging van de huid en de getransplanteerde grafts.

Om u hierbij te ondersteunen krijgt u in dit Blog de volgende tips om uit te voeren:
⦁ Slaap zoveel mogelijk op uw rug, want slapen op uw buik kan het getransplanteerde haar beschadigen en de zwelling op uw hoofd vergroten.
⦁ Gebruik meer dan 1 kussen om een ​​hoek van 45 graden te bereiken tijdens het slapen.
⦁ Het gebied waar de getransplanteerde haren zich bevinden mag niet in contact komen met het kussen.
⦁ Gebruik het nekkussen dat u heeft ontvangen in het nazorgpakket. Dit ondersteunt het hoofd en beschermt de haartransplantaten als u ‘s nachts draait tijdens de slaap.
⦁ Probeert u tijdens het slapen het hoofd boven het hartniveau te houden. In deze positie wordt de bloedreflux naar de hoofdhuid verminderd, wat zwelling of blauwe plekken kan veroorzaken.
⦁ Slaap bij voorkeur met een kussen onder uw knieën om de druk op de operatiegebieden te verminderen.
⦁ Verschoon uw beddengoed dagelijks om de kans op infecties te verkleinen. Vermijd tijdens het wassen reinigingsmiddelen die jeuk of allergische reacties op de hoofdhuid kunnen veroorzaken.

Wanneer weer normaal slapen na een haartransplantatie?

Na de tweede wasbeurt op de tiende dag na uw behandeling wordt uw hoofdhuid gewassen en korstvrij gemaakt. Daarbij wordt ook grondig het herstelproces onderzocht. Daarbij zijn de getransplanteerde haartransplantaten doorgaans veilig en volledig verankerd in het ontvangende gebied. U krijgt dan het advies om weer op normale wijze te kunnen slapen.

Als u tijdens het herstelproces vragen heeft, neem dan gerust op met onze receptie of de 24/7 medische lijn waarvan u het nummer ontvangt in het nazorggesprek.