Donorgebied na haartransplantatie

Een donorgebied na haartransplantatie is een doeltreffende oplossing voor haaruitval. Maar hoe ziet het donorgebied eruit na de ingreep? En wat kunt u doen voor een goed herstel? Het is logisch dat u vragen heeft over de genezing en nazorg. Hairtec Haarkliniek helpt u graag in deze belangrijke fase.

donorgebied na haartransplantatie

Het donorgebied na haartransplantatie: Herstel en verzorgingstips

Tijdens een haartransplantatie oogsten wij zorgvuldig de haarzakjes uit het donorgebied. Meestal aan de achterkant en zijkanten van het hoofd. Deze zone bevat resistente haarfollikels die genetisch geprogrammeerd zijn om levenslang te groeien. Na de extractie kunnen deze gebieden wat rood en gevoelig aanvoelen, maar geen zorgen – dit is een normaal onderdeel van het herstelproces.

In de eerste dagen na de ingreep kan het donorgebied er roodachtig en gezwollen uitzien. Uw lichaam is namelijk hard aan het werk om te genezen. Geleidelijk aan zullen deze symptomen afnemen. De huid zal dan ook terugkeren naar zijn normale staat. Het is cruciaal om tijdens deze periode de instructies van onze arts nauwgezet op te volgen voor een voorspoedig herstel.

Verzorging donorgebied haartransplantatie

Een goede verzorging van het donorgebied na de haartransplantatie is van belang  voor een maximaal resultaat. Natuurlijk zal ons team u specifieke richtlijnen geven. Maar in het algemeen is het belangrijk om de getransplanteerde zone schoon en gehydrateerd te houden. Gebruik de aan u verstrekte shampoo en vermijd krabben of wrijven, zelfs als het wat jeukt. Directe zonblootstelling en zwemmen zijn ook te vermijden in de eerste weken.

Regelmatige nazorg controles zijn voor ons een must om het genezingsproces van het donorgebied te monitoren. Wij zullen de ingroei van de haarzakjes beoordelen en eventuele complicaties zoals infecties tijdig opsporen.

Littekens in het donorgebied na een haartransplantatie: Wat te verwachten

Een veelgestelde vraag is of een haartransplantatie zichtbare littekens achterlaat in het donorgebied. Met de moderne FUE-methode zijn de littekens minimaal en amper zichtbaar. De individuele extractie van haarzakjes laat kleine puntjes achter die gemakkelijk te verbergen zijn onder het omringende haar. Naarmate de tijd verstrijkt, vervagen deze sporen steeds meer.

Bij de oudere FUT-techniek, waarbij een strook huid wordt verwijderd, is het litteken meer lineair. De zichtbaarheid van het litteken hangt ook af van uw individuele genezingsproces en huidtype. Onze arts kan u hierover adviseren en technieken aanbevelen om littekens te minimaliseren.