De beste leeftijd voor een ​​haartransplantatie?

Wij zien in onze kliniek mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en de vraag die we vaak krijgen is; wat is de beste leeftijd om een haartransplantatie te nemen? Meestal wordt een leeftijdsbereik van 18 tot 65 jaar aangegeven om een haartransplantatie behandeling uit te voeren. Maar daar is geen eensluidend antwoord op te geven, want dit is afhankelijk van meerdere aspecten.

In deze Blog gaan we hier op in en leggen uit dat het beste resultaat van een haartransplantatie niet is gekoppeld aan een specifieke leeftijd, maar eerder aan specifieke genetische en medische factoren die uw haarherstelproces kunnen beïnvloeden.

Wat-is-de-beste-leeftijd-om-een-haartransplantatie-te-ondergaan_01

Wie krijgt betere haartransplantatieresultaten: jonge patiënten of oudere patiënten?

Er bestaat geen specifieke leeftijdscategorie waardoor uw haar langer meegaat. Soms besluiten mensen te wachten voordat ze een haartransplantatie ondergaan, omdat ze denken dat hun getransplanteerde haar uiteindelijk later uitvallen. Deze veronderstelling is echter onjuist, omdat de resultaten van de haartransplantatie permanent zijn. Daarom kan het wachten voordat u besluit om een ​​haarherstelbehandeling te ondergaan, uw kans om in aanmerking te komen voor de behandeling juist verkleinen! Het is daarom raadzaam om bij twijfel een adviesgesprek te plannen.

Waarom verliezen mensen haar?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun haar verliezen, soms kan een intense periode van stress en gebrek aan slaap de kracht van het haar tijdelijk aantasten, of soms kan een verkeerde voeding arm aan vitamines en mineralen het haargroeiproces vertragen. De belangrijkste oorzaken van diffuus haarverlies bij mannen en vrouwen is echter gekoppeld aan genetische aanleg zoals alopecia androgenetica, wat in 85% van de gevallen de veroorzaker is. Laten we eens kijken naar de verschillende symptomen en oorzaken van haaruitval:
⦁ Alopecia Androgenetica: deze erfelijke aandoening wordt veroorzaakt door dihydrotestosteron (DHT) wat een derivaat is van het mannelijke hormoon dat de remming op de groei van haarzakjes kan veroorzaken en uiteindelijk zelfs stoppen.
⦁ Stress en angst hebben invloed op de haargroei en het is aangetoond dat hoge niveaus van stress ons lichaam schaden en kan leiden tot haaruitval en dunner wordend haar. Gelukkig is dit doorgaans van tijdelijke aard.
⦁ Diabetes, schildklier of bloeddruk (en de voorgeschreven medicatie om dit tegen te gaan) kunnen haaruitval veroorzaken. Patiënten die aan deze aandoeningen lijden, dienen hun arts te raadplegen om te beoordelen of zij in aanmerking komen voor haartransplantatie. Ook patiënten die lijden aan chronische ziekten zoals lever- of nierfalen of die chemotherapie ondergaan, komen niet in aanmerking voor een haarbehandeling.

Donorgebied

Soms realiseren mensen zich niet dat het hebben van een slecht donorgebied hun geschiktheid voor een haartransplantatie in gevaar kan brengen. Daarom adviseren wij binnen Hairtec om vroegtijdig te starten met de haartransplantatie behandeling en in sommige gevallen is in de loop der tijd een tweede behandeling noodzakelijk.

Samenvattend maakt het dus niet uit of patiënten geopereerd worden midden 20 of rond de 55, het is belangrijker dat patiënten hun herstelproces op het juiste moment beginnen, zonder te wachten op volledige haaruitval.

Dus, als u denkt dat u een haarherstelproces nodig heeft, neem dan vrijblijvend contact op met ons op, zodat wij een adviesgesprek met u kunnen inplannen.