Kenmerken van dunner wordend haar

Het kapsel van iemand is een van de eerste kenmerken die opvalt als u iemand ontmoet. Daarom maken veel mensen zich zorgen als zij last van haaruitval hebben. Mocht u op tijd merken dat uw haar dunner wordt dan kunt het proces enigszins met haargroeimiddelen. Maar volledig stoppen (of omkeren) kan met de huidig bestaande middelen niet.

Merkt u dat uw haar dunner wordt?

Waaraan merkt u overmatig haaruitval?

Er zijn verschillende manieren om te merken dat u overmatig haaruitval heeft en het haar daardoor  minder in volume wordt:

  • U vindt meer haren op uw kussen of in het doucheputje
  • Er blijven meer haren in uw borstel of kam achter
  • U ziet de hoofdhuid veel duidelijker door uw kapsel heen
  • Uw scheiding wordt breder
  • Uw hoofdhuid verbrandt sneller dan vroeger door de zon

Om te toetsen of u last heeft van overmatig haaruitval kunt u het volgende doen: was u een week lang boven een afgesloten wasbak en verzamel alle haren na iedere wasbeurt. Tel de haren na de week op. Bij meer dan 100 haren verlies per dag (gemiddeld) heeft u last van overmatig haaruitval. Maar uiteraard kunt u het beste langs een dermatoloog gaan die specifiek onderzoek kan uitvoeren naar de oorsprong van uw overmatige haaruitval.

Hoe overmatig haaruitval tegen te gaan?

Wilt u uw haaruitval grondig aanpakken, dan zijn er meerdere mogelijkheden die u daarbij helpen. In de eerste fase van haaruitval kunt u haargroeimiddelen overwegen en sommige hebben een bewezen toegevoegde waarde.

Wij bieden daarvoor de receptorbehandeling aan die het haar een gezonde en natuurlijke boost kan geven. Maar als u al kalend bent dan helpt alleen een haartransplantatie nog. Indien u hier meer informatie over wenst te ontvangen dan kunt u contact met ons opnemen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.