• Home
  • 9
  • Haartransplantatie na 1 maand

Haartransplantatie na 1 maand

In de eerste maand na een haartransplantatie vinden de meeste veranderingen plaats. Het is uiteraard nuttig om daar kennis van te hebben voordat u besluit een haartransplantatie uit te laten voeren. Daarom gaan we in deze Blog in op de veranderingen in de eerste maand na uw haartransplantatie. Uiteraard verloopt ieder hersteltraject net iets anders, maar in algemene zin kunt u onderstaande onderwerpen tegemoet zien. 

Korstvorming

Ongeveer twee dagen na een haartransplantatie ontstaan er korstjes op de wondjes. Deze korstjes vallen doorgaans binnen twee weken vanzelf af, maar in de tussentijd kan de patiënt veel jeuk ervaren en zich daardoor onbedoeld krabben. Daarbij bestaat de kans op infecties, omdat de nagels mogelijk vuil bevatten die dan in contact komt met de open huid. Wij helpen daarom het genezingsproces graag een handje door op de derde en tiende dag na een haartransplantatie het hoofd grondig te wassen, teneinde de korstjes te verwijderen. 

Roodheid en zwelling

Roodheid en zwelling in het getransplanteerde gebied is normaal en kan enkele weken aanhouden. Dit is tijdelijk en vermindert na een aantal weken.

Zichtbare littekens

Na een maand zijn er geen littekens meer zichtbaar in het donorgebied. 

Haaruitval (shock loss)

Ongeveer twee tot vier weken na de transplantatie kan het getransplanteerde haar beginnen uit te vallen. Dit is een normaal en tijdelijk proces, dat bekend staat als “shock loss”. Dit hoort bij het proces en daarna groeit uit de getransplanteerde haarfollikels de nieuwe haartjes. 

Haargroei

Het is belangrijk op te merken dat na een maand meestal nog niet veel zichtbare haargroei plaatsvindt. De nieuwe haargroei begint meestal na ongeveer drie tot vier maanden na de transplantatie en kan tot een jaar (en de kruin zelfs langer) duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn.

dhi-behandeling-box
saffier-fue-behandeling-box
receptorbehandeling-box

Veelgestelde vragen