Haartransplantatie in de zomermaanden?

Vaak krijgen we de vraag wat de beste tijd van het jaar is om een haartransplantatie te plannen. In het bijzonder wordt de vraag gesteld of de zomerperiode hiervoor geschikt is.
Hoewel sommige mensen denken dat het zomerseizoen niet de meest geschikte periode is, kent het uitvoeren van een haartransplantatie in de zomer juist ook voordelen. Tijdens de zomer groeit het haar namelijk sneller terug dan in de andere seizoenen en is de hersteltijd van de huid ook hoger.

haartransplantatie in de zomermaanden

Daarnaast is de zomertijd een ideale tijd voor mensen die een haartransplantatie willen ondergaan en daarbij iets langer thuis willen blijven, zodat collega’s en/of vrienden het niet opmerken. Zeker in combinatie met een DHI haartransplantatie, waarbij het hoofd niet volledig kaal hoeft te worden geschoren, is dit een effectieve manier.

Wat u wel en niet moet doen na een haartransplantatie in de zomer

U moet ervoor zorgen dat de hoofdhuid tijdens de herstelperiode wordt beschermd tegen UV-licht. Blootstelling aan de zon moet daarom minimaal de eerste twee weken zoveel mogelijk worden vermeden en zeker in de middaguren. De hoofdhuid is namelijk gevoeliger en kan daardoor sneller verbranden wat uiteraard voorkomen moet worden en zonlicht kan ook sneller pigmentvlekken op de huid veroorzaken. Uw huid geeft al snel aan als het teveel is blootgesteld aan de felle zon.

Indien u toch naar buiten gaat na uw haartransplantatie dan is het raadzaam om direct zonlicht te vermijden. U kunt daarvoor een zonneparasol (of paraplu) meenemen en/of een loszittend hoofddeksel dragen. Wij raden een loszittende katoenen zomerhoed of vissershoedje aan, omdat die de huid niet beknellen. Het is ook raadzaam om de hoofdhuid in te smeren met een goede zonnebrandcreme (zonder alchohol) met een SPF factor van 30 of hoger en zorg dat u na contact met de directe zon een optimale huidverzoging naderhand uitvoert.

Verder is het noodzakelijk om de eerste tien dagen zwembadwater (dat chloor bevat) vermijden.

Vragen?

Na uw haartransplantatie krijgt u duidelijke instructies en in onze nazorg brochure kunt u alles teruglezen. Heeft u nog specifieke vragen over uw vakantieplannen? Aarzel dan niet en neem contact op via ons telefoonnummer 015-7009755 of via whatsapp 06-34560019 voor al uw specifieke vragen.