Vaak krijgen we de vraag wat de beste tijd van het jaar is om een haartransplantatie te plannen. In het bijzonder wordt de vraag gesteld of de zomerperiode hiervoor geschikt is. Hoewel sommige mensen denken dat het zomerseizoen niet de meest geschikte periode is, kent het uitvoeren van een haartransplantatie in de zomer juist ook voordelen. Tijdens de zomer groeit het haar namelijk sneller terug dan in de andere seizoenen en is de hersteltijd van de huid ook hoger.
Daarnaast is de zomertijd een ideale tijd voor mensen die een haartransplantatie zomer willen ondergaan en daarbij iets langer thuis willen blijven, zodat collega’s en/of vrienden het niet opmerken. Zeker in combinatie met een DHI haartransplantatie, waarbij het hoofd niet volledig kaal hoeft te worden geschoren, is dit een effectieve manier.
Voordelen van een haartransplantatie zomerperiode
Een haartransplantatie in de zomer biedt unieke voordelen, zoals een kortere hersteltijd door de warmere temperaturen. Daarnaast zorgt de langere vakantietijd ervoor dat u kunt herstellen zonder dat uw sociale omgeving iets opmerkt. Voor wie kiest voor een DHI haartransplantatie, is het bovendien een extra voordeel dat scheren niet noodzakelijk is, wat zorgt voor een subtiele overgang.
Waarom groeit haar sneller terug in de zomer?
In de zomermaanden is er meer zonlicht en dit stimuleert de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de haargroei en het herstelproces van de huid, waardoor het haar sneller en gezonder kan terugkomen.
Wat u wel en niet moet doen na een haartransplantatie in de zomer
U moet ervoor zorgen dat de hoofdhuid tijdens de herstelperiode wordt beschermd tegen UV-licht. Blootstelling aan de zon moet daarom minimaal de eerste twee weken zoveel mogelijk worden vermeden en zeker in de middaguren. De hoofdhuid is namelijk gevoeliger en kan daardoor sneller verbranden, wat uiteraard voorkomen moet worden. Zonlicht kan ook sneller pigmentvlekken op de huid veroorzaken.
Hoe beschermt u uw hoofdhuid in de zomer?
Indien u toch naar buiten gaat na uw behandeling, dan is het raadzaam om direct zonlicht te vermijden. U kunt daarvoor een zonneparasol (of paraplu) meenemen en/of een loszittend hoofddeksel dragen. Wij raden een loszittende katoenen zomerhoed of vissershoedje aan, omdat die de huid niet beknellen. Het is ook raadzaam om de hoofdhuid in te smeren met een goede zonnebrandcrème (zonder alcohol) met een SPF-factor van 30 of hoger en zorg dat u na contact met de directe zon een optimale huidverzorging naderhand uitvoert.
Wat moet u vermijden tijdens de herstelperiode?
Tijdens de herstelperiode is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met uw hoofdhuid om complicaties te voorkomen en het herstelproces te bevorderen. Hier zijn enkele zaken die u beter kunt vermijden:
- Vermijd de eerste tien dagen zwembadwater dat chloor bevat.
- Stel uw hoofdhuid niet bloot aan direct zonlicht.
- Gebruik geen agressieve haarproducten die irritatie kunnen veroorzaken.
Vragen?
Na uw behandeling krijgt u duidelijke instructies en in onze nazorgbrochure kunt u alles teruglezen. Heeft u nog specifieke vragen over uw vakantieplannen? Aarzel dan niet en neem contact op via ons telefoonnummer 015-7009755 of via WhatsApp 06-34560019 voor al uw specifieke vragen.
Hoe dit artikel is beoordeeld:
Hairtec hanteert een strikt beleid en maakt alleen gebruik van gecontroleerde bronnen, waaronder onderzoeken, academische onderzoeksinstituten en medische tijdschriften. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige en betrouwbare bronnen om de nauwkeurigheid en integriteit van onze content te waarborgen. Meer informatie over hoe we ervoor zorgen dat onze content accuraat en actueel blijft, vindt u in ons redactionele beleid.
Onze experts volgen nauwlettend de medische ontwikkelingen op het gebied van haartransplantaties en we actualiseren onze artikelen daarop dienovereenkomstig