De drie meest toegepaste haartransplantatietechnieken

Haaruitval kan een grote impact hebben op iemands zelfvertrouwen en kwaliteit van leven. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende haartransplantatietechnieken beschikbaar om haarverlies te bestrijden en weer van een vol kapsel te genieten.

We gaan daar graag hieronder verder op in en vergelijken de drie meest toegepaste technieken met elkaar: Micro FUE, Saffier FUE en DHI (Direct Hair Implanting).

Onjuist beeld over DHI

Tijdens onze adviesgesprekken met geïnteresseerden komt het weleens voor dat zij aangeven in een eerder bezochte kliniek onduidelijke of onjuiste informatie te hebben gekregen over de DHI methode. Dit is opvallend, omdat deze informatie verkregen is in klinieken waar de DHI methode niet wordt uitgevoerd! Wees daarom altijd kritisch op de informatie die u ontvangt en baseer uw beslissing niet op aannames, maar op feiten en betrouwbare bronnen.

dhi versus fue

Duidelijke informatie bieden

Bij Hairtec streven we er altijd naar onze patiënten duidelijke informatie te bieden over de verschillende technieken, zodat zij een weloverwogen beslissing kunnen nemen. In dit artikel onderzoeken we daarom de voordelen van DHI ten opzichte van de Micro FUE en de Saffier FUE methoden. We baseren ons hierbij op onze eigen ervaring met alle drie de methoden en niet op aannames.

Wat is de DHI methode?

De DHI methode is op dit moment de meest geavanceerde haartransplantatietechniek waarbij de haarzakjes direct worden geïmplanteerd in het ontvangstgebied zonder dat er eerst incisies gemaakt hoeven te worden in de hoofdhuid. Deze methode wordt uitgevoerd met behulp van een chirurgisch hulpmiddel genaamd de Choi implanter-pen, die de haarzakjes op een precieze manier implanteert en de diepte en haarrichting op de beste wijze gecontroleerd kan worden toegepast. Dit resulteert in een kortere hersteltijd en een  natuurlijker ogende haargroei.

De vergelijking van DHI met Micro FUE en Saffier FUE

dhi-vs-fue-haartransplantatie

Hoewel Micro FUE en Saffier FUE in het verleden effectieve haartransplantatiemethoden waren, heeft de innovatie deze methoden ingehaald. DHI biedt daarom aanzienlijke voordelen:

Geen littekens

In tegenstelling tot de oudere methoden vereist DHI geen incisies voor het maken van kanaaltjes waar de haarzakjes in geplaatst worden. Dit minimaliseert het risico op littekens en versnelt het herstelproces aanmerkelijk.

Minder kans op beschadiging van haarzakjes en een hogere haargroeisnelheid

Doordat de haarzakjes met de holle naald worden geïmplanteerd, is er geen kans op beschadiging tijdens het transplantatieproces wat normaal met een pincet gebeurt. Dit resulteert in een hogere overlevingsgraad van de getransplanteerde haarzakjes en een snellere haargroei.

Sneller herstel

Dankzij de minimaal invasieve aard van de DHI methode ervaren onze patiënten een sneller en comfortabeler herstel in vergelijking met de oudere technieken.

Veel nauwkeurigere implantatie

Met de Choi implanter-pen die gebruikt wordt bij een DHI haartransplantatie kunnen de haarzakjes met maximale precisie worden geïmplanteerd, waardoor het meest natuurlijk ogende resultaat kan worden gegarandeerd.

Hoogst haalbare haardichtheid

DHI is op dit moment de meest verfijnde techniek waarbij de grafts zo dicht mogelijk (en zonder beschadiging) naast elkaar kunnen worden gezet en waardoor de hoogst haalbare dichtheid kan worden bereikt.

Maximaal aantal grafts

Daarnaast wordt vaak door andere klinieken beweerd dat DHI alleen van toepassing is bij  kleinere probleemgebieden. Als haarkliniek zijn wij gespecialiseerd in de DHI-methode, daardoor zijn wij in staat om succesvol 4.500 grafts tijdens één sessie te implanteren. Wij behalen dat aantal, omdat we met een groter team dan gebruikelijk werken, dat veel ervaring heeft met deze specifieke techniek. Hiermee bieden wij in Nederland een unieke mogelijkheid aan voor mensen die de hoogst haalbare dichtheid willen bereiken, zonder meerdere operaties te ondergaan. Zie voor onze resultaten op onze voor & na pagina of op ons Instagram of YouTube kanaal.

Onze visie

Bij Hairtec zijn we ervan overtuigd dat de DHI methode de nieuwe standaard gaat worden op het gebied van effectieve haartransplantaties. Met een minimale invasiviteit, maximale precisie en het snelste herstel biedt het de beste oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een blijvende en natuurlijke haartransplantatie.

Heeft u vragen na het lezen van deze Blog? Aarzel dan niet en neem contact op via ons telefoonnummer 015-7009755 of via whatsapp 06-34560019 voor al uw specifieke vragen.