Haartransplantatie waar halen ze het haar vandaan

Veel mannen en vrouwen dromen ervan hun volle haardos van weleer terug te krijgen. Een haartransplantatie biedt daarvoor een blijvende en natuurlijke oplossing. Maar hoe werkt een haartransplantatie en waar halen ze het haar vandaan? Daar geven we in onderstaande tekst een antwoord op.

haartransplantatie waar halen ze het haar vandaan

Uw persoonlijke donorzone

Bij Hairtec Haarkliniek werken we met een uitgekiende techniek om zoveel mogelijk haar te hergebruiken van uw eigen hoofd. Het begint met een grondige analyse van uw specifieke haargroeipatroon en beschikbare reserves. Vrijwel iedereen heeft namelijk een zgn. donorzone, ofwel een gebied waar de haarfollikels resistent zijn tegen de hormonen die haarverlies veroorzaken. Bij de meeste mensen is dit de haarkrans aan de achter- en zijkant van het hoofd.

Ons team van ervaren haarchirurgen brengt deze donorzone nauwkeurig in kaart vóór de transplantatie. En ook waar halen ze het haar precies vandaan. Zo weten ze hoeveel gezonde haarzakjes er mogelijk zijn om te verplaatsen. Dat maakt het verschil tussen een schamele toevoeging of een volledige, natuurlijke haartransformatie.

Oogsten van hoogwaardige haarzakjes

Tijdens de daadwerkelijke transplantatieprocedure worden deze hoogwaardige haarzakjes één voor één voorzichtig uit het donorgebied geoogst. Ons team gebruikt de nieuwste micro-chirurgische apparatuur en uiterst accurate technieken zoals FUE (Follicular Unit Extraction) voor het oogsten en DHI (Direct Hair Implantation) voor de implantatie. Daardoor blijft de bron onaangetast en te allen tijde gelijkmatig bezet.

Elk opgezogen haarzakje wordt zorgvuldig bewaard in een speciaal preserveringsvloeistof. Zo blijven de levensvatbaarheid en groeikracht volledig behouden tot ze getransplanteerd kunnen worden. Maximale zorg is het sleutelwoord, want immers: deze haarzakjes vormen straks de basis van uw nieuwe coupe.

Gebruikmaken van alle beschikbare reserves

Maar wat als uw donorgebied aan de achterzijde van het hoofd onvoldoende haarzakjes bevat voor het gewenste eindresultaat? Bij zo’n haartransplantatie, waar halen ze het haar dan vandaan? Geen nood! Want onze experts kunnen indien nodig putten uit alternatieve bronnen op uw eigen lichaam. Denk aan baardhaar van het gebied vlak onder de kin, of behaarde zones op de borst.

Baardhaar en borsthaar heeft de genetische codering om dezelfde sterke, volle haargroei te vertonen als hoofdhaar. Onze gespecialiseerde methodes laten toe om deze follikels voorzichtig te verzamelen en geschikt te maken voor implantatie op het hoofd. Door ze slim te combineren met de haarzakjes uit uw primaire donorzone, kunnen we alsnog de hoogste haardichtheid bereiken. Zelfs bij een relatief kaal uitgangspunt.

De sleutel tot succes

U begrijpt dat een haartransplantatie een uiterst secuur proces is, waarbij werkelijk elk haarzakje telt. Alleen een gespecialiseerd team met ruime expertise in de gevorderde transplantatie-methodes kan zulke resultaten behalen. Bij Hairtec werken we uitsluitend met gecertificeerde vakmensen en de nieuwste apparatuur om elk onderdeel van de behandeling tot in de puntjes voor te bereiden.

Bij een haartransplantatie, waar halen ze het haar vandaan?

Meestal uit de gezonde ‘donorzone’ op uw achterhoofd, waar het haar hormonaal resistent is tegen uitvallen.

Wat als ik hier onvoldoende donormateriaal heb?

Dan kunnen onze specialisten eventueel alternatieve donorgebieden op uw lichaam gebruiken, zoals baardstreek of borsthaar.

Wordt mijn donorgebied hierdoor kaal?

Nee, we oogsten slechts een beperkt deel van de grafts waardoor het gebied gelijkmatig bezet blijft, zonder kale plekken.

Verliezen de transplantaten hun levensvatbaarheid?

Nee, de gezonde grafts worden zorgvuldig bewaard in een speciale vloeistof tot de implantatie, om hun vitaliteit te behouden.

Kunnen jullie uit één graft meerdere haren maken?

Ja, door meervoudige grafts veilig te splitsen in aparte follikels verhogen we de haardichtheid zonder het donorgebied uit te putten.

Klaar voor een nieuwe start?

Laat haarproblemen niet langer een domper zetten op uw zelfvertrouwen. Dankzij onze geavanceerde haartransplantatietechnieken en alternatieve donormethodes is een volle, natuurlijke haardos weer mogelijk voor nagenoeg iedereen.

Maak vandaag nog een afspraak voor een vertrouwelijk adviesgesprek. Onze specialisten bespreken graag in detail hoe we uw eigen haar en reserves kunnen hergebruiken voor een gezonde, blijvende coupe waar u jarenlang trots op kunt zijn.