Wat is een graft?

Het woord graft wordt veelvuldig gebruikt in relatie tot een haartransplantatie. Maar mogelijk bent u niet bekend met de term, dus leggen we deze graag uit. Een graft is een ander woord voor haarzakjes of haarfollikels die zich op het hoofd bevinden. Hieruit kunnen één of enkele haren groeien. Dit is per persoon verschillend.

wat is een graft

Aantal benodigde grafts of haarfollikels bepalen

Grafts hebben een belangrijke betekenis in het transplanteren van haren. Als u nadenkt over een haartransplantatie, wordt het aantal benodigde grafts bepaald tijdens het vrijblijvende adviesgesprek. De hoeveelheid grafts die nodig zijn, is afhankelijk van het gewenste resultaat na de haartransplantatie. Om het aantal grafts te bepalen voeren wij een haaranalyse uit tijdens uw bezoek. Er wordt onder meer gekeken naar de conditie van het haar in de donorzone op de achterzijde en zijkanten van het hoofd. De hoeveelheid grafts die naar de gewenste zone kunnen worden getransplanteerd, is ook afhankelijk van de leeftijd van de persoon. Bij een transplantatie op jonge leeftijd houden we er rekening mee dat er op oudere leeftijd nogmaals een haartransplantatie kan plaatsvinden.

 

Hoeveel grafts heeft een gemiddeld persoon?

Gemiddeld heeft iemand ruim 80.000 grafts in het donorgebied. Ruim 15% van deze grafts kunnen, zonder dat dit zichtbaar is achterop het hoofd, worden getransplanteerd naar de zone waar meer haargroei gewenst is. Dit percentage geeft een natuurlijk resultaat, zonder dat dit zichtbaar is in de zone op het achterhoofd.

 

Waar op het hoofd worden grafts of haarzakjes weggenomen?

De haarzakjes worden uit het donorgebied op het achterhoofd gehaald. Deze zone ondervindt geen hinder van uitvallend haar omdat het niet gevoelig is voor het dihydrotestosteron (DHT) hormoon. Het is daardoor het enige gebied op het hoofd waar altijd haren blijven groeien.

Dat betekent dus ook dat de haren uit de getransplanteerde grafts daarna altijd blijven groeien. Het aantal grafts die nodig zijn voor een haartransplantatie met een maximaal maar natuurlijk resultaat, worden op deze plaats met precisie weggenomen. Daarna worden de eventuele meervoudige grafts of haarfollikels uit het donorgebied gescheiden in individuele haren.

 

Voor wie is een haartransplantatie geschikt?

Ieder gezond persoon tussen de 18 en 65 jaar met voldoende beschikbare grafts in de donorzone kan een haartransplantatie ondergaan. Dat geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Ruim 40% van de vrouwen heeft te maken met ongewenst haaruitval of kaalheid. Het transplanteren van haar is een poliklinische ingreep die wordt uitgevoerd door de cosmetisch artsen en ervaren haar-technici van Hairtec Haarkliniek in Delft.

 

Vrijblijvend adviesgesprek haartransplantatie

Wenst u meer informatie over een haartransplantatie of wenst u een vrijblijvend adviesgesprek? Maak dan eenvoudig online een afspraak. Door middel van een digitale analyse kunnen we u tevens alvast een schatting geven van het aantal benodigde grafts.