Is een haartransplantatie permanent?

Haarverlies kan impact hebben op iemands zelfvertrouwen en levenskwaliteit. Gelukkig bieden de huidige medische mogelijkheden een effectieve oplossing in de vorm van haartransplantaties. Maar is een haartransplantatie permanent? Bij Hairtec Haarkliniek zeggen we volmondig: ja! Lees verder hoe we dit realiseren.

is een haartransplantatie permanent

De wetenschap achter blijvende haartransplantaties

Het geheim schuilt in de specifieke haarzakjes die we transplanteren. Deze grafts worden zorgvuldig uit een aparte donorzone op uw hoofd geoogst, meestal de haarkrans aan de achterzijde. Het haar in deze donor-regio heeft de genetische codering om resistent te zijn tegen de hormonen DHT die verantwoordelijk zijn voor erfelijk haarverlies.

Anders gezegd: eenmaal succesvol getransplanteerd, blijven deze robuuste haarzakjes nieuw haar produceren volgens hun natuurlijke groeicyclus – jaar na jaar, zonder gevaar voor verder kaalheid. Het omgekeerde proces treedt op in de zones waar u aanvankelijk dunner haar had: daar stoppen de kwetsbare grafts met groeien, veroorzaakt door o.a. genetische factoren en veroudering.

Kaalheid: het komt vaker voor dan u denkt lees onze bloginhoud genaamd.

Een revolutionaire oplossing voor mannen én vrouwen

Tegenwoordig is een haartransplantatie permanent maar in het verleden waren haartransplantaties dit een stuk minder doordat de grafts deels konden loslaten of uitvallen. Maar dankzij de introductie van de geavanceerde DHI-techniek is dit verleden tijd. Deze minimaal invasieve methodes implanteren de complete, intacte haarzakjes rechtstreeks in de hoofdhuid zonder verdere beschadiging.

De kans op overleving en duurzame ingroei van de getransplanteerde haren is daarmee nagenoeg 100%. Of u nu een man of vrouw bent, met deze transplantatie van specifieke, resistente donorfollikels creëert u een blijvend resultaat met aanzienlijk voller, gezonder haar. Bij Hairtec is een haartransplantatie permanent!

Wat u kunt verwachten in de eerste maanden

Hoewel een haartransplantatie dus wel degelijk permanente nieuwe haargroei oplevert, ziet u in de eerste weken nagenoeg geen verschil. De getransplanteerde haartjes vallen zelfs aanvankelijk gewoon uit. Dit is een normale, tijdelijke reactie.

Tussen de 3e en 6e maand begint u de eerste voorzichtige teruggroei te zien van donsachtig haar. Geen zorgen, dit is een gezond teken dat het proces goed op gang komt! Uw nieuwe haardos zal zich de komende maanden verder ontwikkelen qua volume, lengte en kracht.

Het jaarlijkse hoogtepunt

Rond het jaarlijkse evaluatiemoment na de transplantatie bereikt het getransplanteerde haar zijn volle potentieel. De longen van flinke, gezonde hoofdharen groeien er doorheen in de normale cyclus. Deze natuurlijke haardos gedraagt zich dus voortaan precies zoals de rest van uw haar voor het haarverlies.  Een haartransplantatie is permanent want de weerbare haarzakjes blijven permanent verse haren produceren, zonder terugval.

Onze garantie

Bij Hairtec Haarkliniek begrijpen we dat een haartransplantatie een ingrijpende behandeling is die jarenlange deskundigheid vereist. Daarom werken we uitsluitend met hooggekwalificeerde professionals en de nieuwste precisie-apparatuur. We nemen alle tijd voor een uitgebreide consultatie, persoonlijk behandelplan en nauwgezette uitvoering volgens de laatste standaarden.

Bovendien begeleiden we u intensief tijdens het volledige hersteltraject met een uitgebreid nazorgprogramma op maat. Maar het allerbelangrijkste: onze haartransplantaties zijn permanent en daarom bieden wij een levenslange groeigarantie op het getransplanteerde haar.

Levert een haartransplantatie permanent resultaat op?

Ja, de getransplanteerde haren groeien levenslang door volgens hun natuurlijke cyclus, zonder risico op verder uitvallen.

Waarom Is een haartransplantatie permanent?

De grafts worden uit een speciaal resistent donorgebied gehaald waar het haar ongevoelig is voor de hormonen die kaalheid veroorzaken.

Vallen de nieuwe haren dan nooit uit?

In de eerste weken wel, maar dat is een normale, tijdelijke reactie. Vanaf enkele maanden groeien ze blijvend door.

Is er verschil tussen mannen en vrouwen?

Nee, deze resistente donorgrafts garanderen voor beiden permanente, gezonde nieuwe hoofdharen na de transplantatie.

Bieden jullie garanties op het resultaat?

Ja, bij ons krijgt u een levenslange groeigarantie op het getransplanteerde haar. We staan 100% achter de permanente aard van onze behandelingen.

Vol, natuurlijke haar voor het leven

Met andere woorden: eenmaal succesvol uitgevoerd in onze professionele kliniek, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over kaalheidsproblemen. Onze haartransplantatie is permanent. De haarzakjes van de transplantatie blijven doorgroeien. U geniet jaar na jaar van een volle, gezonde haardos die naadloos overloopt in de rest van uw kapsel.

Maak vandaag nog een afspraak bij Hairtec voor een vertrouwelijk adviesgesprek. Onze haartransplantatie experts bespreken graag hoe we uw situatie duurzaam kunnen verbeteren met een permanente, natuurlijke oplossing op maat.