Zeg vaarwel tegen inhammen: een effectieve behandeling voor vrouwen

Bent u een vrouw en heeft u last van een teruglopende haargrens? Hoewel dat vaker voorkomt bij mannen, bent u zeker niet alleen! Bij Hairtec Haarkliniek weten we dat die kale plekken, ook wel inhammen, uw zelfvertrouwen doen kelderen. Maar wat als we u vertellen dat er een behandeling is voor inhammen bij vrouwen? Meer nog: er bestaan zelfs meerdere; sommige met een ingreep, andere niet.

inhammen bij vrouwen

Welke behandelingen dat dan zijn? Dat vertellen we graag hieronder.

Inhammen: wat is het precies en wat is de oorzaak ervan?

Inhammen zijn de (bijna) kale plekken die ontstaan doordat uw haarlijn zich terugtrekt. De oorzaak van die terugloop is vaak genetisch of hormoongerelateerd. Hieronder hebben we alle mogelijke oorzaken op een rijtje gezet:

Erfelijke aanleg

Vrouwen wiens ouders last hebben van inhammen hebben een grotere kans om er zelf ook ooit mee te maken te krijgen. Maar geen zorgen: wanneer het gaat over haarverlies, speelt erfelijkheid een grotere rol bij mannen dan bij vrouwen. U hoeft als vrouw dus niet te veel zorgen te maken als u haarverlies opmerkt bij uw ouders.

Fysieke en mentale stress

Bent u een vrouw en heeft u geen erfelijke aanleg voor inhammen? Dan is de oorzaak van uw inhammen waarschijnlijk hormoongerelateerd, bijvoorbeeld door stress. Wanneer u stress heeft, komen er namelijk stresshormonen en melkzuren vrij. Deze stoffen hebben een slechte invloed op de gezondheid van uw haar en haarwortels. De uitspraak die zegt dat stress niet goed is voor uw gezondheid, geldt dus ook voor het haar.

Een zwangerschap

Bent u net bevallen? Dan hebben we slecht nieuws voor u, want na een bevalling daalt het oestrogeenniveau namelijk waardoor u vaak te maken krijgt met haaruitval en inhammen. Het goede nieuws is dat deze inhammen bij vrouwen tijdelijk zijn. Uw haar zal na een tijdje dus gewoon weer terugkomen.

De overgang/menopauze

Ook tijdens de overgang of menopauze is er een verandering in de hormonenbalans in het lichaam van vrouwen. Hierdoor kunt u ook tijdens deze periode last krijgen van haaruitval en inhammen. Wilt u dat tegengaan? Dan kunt u medicijnen, die vrouwelijke hormonen bevatten, innemen.

Een tekort aan vitaminen en mineralen

Er zijn heel wat voedingstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het haar en die inhammen bij vrouwen kunnen beperken en vermijden. Deze stoffen zijn: vitamine D, vitamine E, vitamine C, vitamine A, vitamine B , ijzer, biotine, zink en proteïnen. Heeft u een tekort van een van deze stoffen? Dan kan dat leiden tot haaruitval en inhammen bij vrouwen.

Inhammen bij vrouwen: de tijdelijke oplossingen

Er bestaan verschillende oplossingen voor inhammen, zowel tijdelijke als permanente. Hieronder beginnen we met de tijdelijke oplossingen op te lijsten:

Mineralen en vitaminen

Hoewel een tekort aan vitaminen en mineralen alleen geen haaruitval en inhammen bij vrouwen kan veroorzaken, is het toch een goed idee om te controleren of u genoeg van deze voedingstoffen binnenkrijgt. Deze stoffen zijn: de vitamines D, E, C, A, B, ijzer biotine, zink en proteïnen.

Haartec Haarkliniek: de permanente oplossing voor je inhammen

Werken de bovenstaande tijdelijke oplossingen niet voor u, of wilt u liever een permanente oplossing? Dat kan, bij Hairtec Haarkliniek behandelen we uw inhammen zodat u er nooit meer aan hoeft te denken en altijd volle lokken en een prachtig kapsel hebt.

Hoe we dat doen? Dat is afhankelijk van uw voorkeuren en de mate van haaruitval, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een receptorbehandeling of haartransplantatie. Uiteraard hoeft ude keuze niet helemaal alleen te maken, we staan altijd klaar om u te informeren en adviseren.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen om de behandeling van uw inhammen te bespreken met een van onze experts? Neem dan contact met ons op of kom eens lang voor een adviesgesprek, dan bekijken we samen hoe we u verder kunnen helpen.