Wat zijn bij haartransplantatie vergoeding mogelijkheden?

Steeds meer mensen overwegen een haartransplantatie als permanente oplossing voor hun haarproblemen. Maar een veelgestelde vraag is: komt deze behandeling in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering? Bij Hairtec Haarkliniek leggen we u graag uit wat de mogelijkheden zijn omtrent haartransplantatie vergoeding.

haartransplantatie vergoeding

Wanneer wordt een haartransplantatie vergoed?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de oorzaak van uw haarverlies. In geval van cosmetische redenen, zoals bij alopecia androgenetica (erfelijke haaruitval), bieden verzekeraars doorgaans geen dekking. Een haartransplantatie wordt dan gezien als een vrijwillige ingreep zonder medische noodzaak.

Er zijn echter uitzonderingen waarbij vergoeding wel tot de opties behoort:

 1. Medische oorzaak
  Wanneer haaruitval het gevolg is van een ziekte, ongeval, medicatie of een andere aantoonbare medische reden, kan uw verzekeraar besluiten tot vergoeding over te gaan. Uw behandelend arts dient dan een verklaring af te geven die de noodzaak voor transplantatie onderbouwt.
 2. Psychisch lijden
  In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor vergoeding als u kunt aantonen dat uw kaalheid tot ernstig psychisch leed leidt. Een verklaring van een psycholoog of psychiater is hierbij vereist. De verzekeraar beoordeelt vervolgens of zij op basis hiervan tot haartransplantatie vergoeding overgaan.

Hoe zit het met belastingaftrek?

Naast de zorgverzekering kunt u soms ook via de belastingdienst een deel van de kosten terugkrijgen. Ziektekosten, waaronder een medisch noodzakelijke haartransplantatie, komen mogelijk in aanmerking als aftrekpost. Ook hier geldt dat erfelijke kaalheid onvoldoende reden is. Er moet sprake zijn van een medische indicatie. Raadpleeg een belastingconsulent of de belastingdienst zelf voor de exacte voorwaarden.

Wat als vergoeding geen optie is?

In veel gevallen komt de haartransplantatie vergoeding niet voor rekening van de verzekeraar. Betekent dit dat de behandeling onbereikbaar wordt? Gelukkig niet. Bij Hairtec bieden we diverse mogelijkheden om de kosten toch behapbaar te maken:

 1. Gespreide betaling
  We werken samen met gerenommeerde kredietverstrekkers zodat u het bedrag in termijnen kunt afbetalen. Zo hoeft u niet in één keer het volledige bedrag te voldoen en kunt u de investering over een langere periode uitspreiden.
 2. Besparen op onnodige kosten
  Bij Hairtec geloven we in transparante, all-in prijzen zonder verborgen kosten. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Door te kiezen voor een kliniek met een duidelijke prijsstructuur, bespaart u op onnodige kostenposten.

Kostenindicatie haartransplantatie

De uiteindelijke kosten voor een haartransplantatie hangen af van meerdere factoren zoals het aantal grafts, de gekozen techniek (FUE of DHI) en individuele wensen. Om u toch een idee te geven: reken op ongeveer €1 – €4 per graft. Bij een gemiddelde behandeling van 2000-3000 grafts komt het totale kostenplaatje uit tussen de €3.000 – €5.000.

Neem voor een exacte prijsopgave contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. We kijken dan samen naar uw situatie, het gewenste resultaat en wat hier qua investering tegenover staat. Zo krijgt u vooraf duidelijkheid over de te verwachten kosten.

Wordt een haartransplantatie vergoed door de zorgverzekering?

Meestal niet, tenzij er sprake is van een medische oorzaak of ernstig psychisch lijden door haaruitval.

Kan ik de kosten van een haartransplantatie aftrekken van de belasting?

In sommige gevallen wel, als de haartransplantatie medisch noodzakelijk is. Erfelijke kaalheid is hiervoor geen geldige reden. Raadpleeg een belastingconsulent voor de exacte voorwaarden.

Wat zijn de mogelijkheden als vergoeding geen optie is?

Hairtec biedt gespreide betaling aan in samenwerking met kredietverstrekkers. Daarnaast hanteren we transparante, all-in prijzen zonder verborgen kosten.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een haartransplantatie?

Gemiddeld €1 – €4 per graft. Bij een behandeling van 2000-3000 grafts komen de totale kosten tussen de €3.000 – €5.000. Voor een exacte prijsopgave kunt u contact opnemen met ons.

Grote impact

Een haartransplantatie kan een grote impact hebben op uw zelfvertrouwen en kwaliteit van leven. Tegelijkertijd vormen de kosten voor veel mensen een uitdaging. Onze ervaren specialisten zoeken graag met u naar de best passende oplossing. Zo hoeft een haartransplantatie vergoeding geen struikelblok te vormen en kunt u met een gerust hart werken aan een voller, natuurlijk kapsel.

Heeft u vragen over de financiële kant van een haartransplantatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We informeren u graag vrijblijvend over alle mogelijkheden.