Hoe pijnlijk is een haartransplantatie?

De vraag die vaak terecht gesteld wordt is of een haartransplantatie pijnlijk is en hoe het herstel na de ingreep verloopt.

In deze blog gaan we in op wat u kunt verwachten tijdens en na de ingreep en leggen we uit hoe wij als haarkliniek zorgen voor een zo comfortabel mogelijke ervaring.

Hoe pijnlijk is een haartransplantatie?

Wederom een vraag die wij vaak gesteld krijgen tijdens het adviesgesprek, waar wij graag op ingaan in dit Blog.

Haarimplantatie onder plaatselijke verdoving

Onze haarimplantatie behandelingen vinden altijd onder lokale anesthesie plaats. Eerst wordt gestart met een naaldloze verdoving met behulp van ‘Jet injection’. Dit is een speciaal ontworpen medisch apparaat dat met behulp van luchtdruk een klein beetje verdovingsmiddel door de opperhuid heen spuit en u voelt hier nagenoeg niets van. Vooral patiënten met angst voor naalden vinden het prettig om deze voorbehandeling te ondergaan. Nadat uw hoofdhuid oppervlakkig is verdoofd ontvangt u in de te behandelen gebieden extra verdoving. Dit gebeurt met zeer dunne injectienaalden, om de diepere lagen van uw hoofdhuid te bereiken en te zorgen dat u tijdens de behandeling verder niets voelt. Wij borgen hiermee dat de behandeling zo comfortabel mogelijk ervaren wordt door u.

Pijn na de haartransplantatie?

Wij hanteren binnen Hairtec alleen de Saffier Fue en DHI techniek, die beiden zo weinig mogelijk trauma veroorzaken op de hoofdhuid. Een haartransplantatie duurt (afhankelijk van de behandeling en aantal te plaatsen grafts) tussen de drie en acht uur en hoe secuur wij ook te werk gaan, de huid ondergaat een chirurgische ingreep. Hierdoor kunt u de eerste dagen na de behandeling een soort druk ervaren op uw hoofd. In het nazorgpakket ontvangt u voldoende hulpmiddelen en een voorschrift voor medicijnen om u zo prettig en pijnloos mogelijk door de eerste periode heen te leiden.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over mogelijke pijn en/of bijwerkingen, dan kunt u altijd bellen met onze receptie of na uw haartransplantatie behandeling bellen met onze medische 24/7 lijn.